Milo Đukanović

Telegram saučešća Generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu

"Kofi Anan postao dio savremene crnogorske istorije"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio telegram saučešća Generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Antoniju Guterešu, povodom smrti ranijeg Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Kofi Anana.

Povodom smrti ranijeg GS UN Kofi Anana, jednog od najistaknutijih svjetskih lidera novijeg doba, koji je kao što ste rekli na mnoge nacine bio UN, u ime građana Crne Gore, i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća", naveo je Đukanović u telegramu.

Za Anana je kazao da je bio vizionar i reformator koji je Svjetskoj organizaciji i multilateralizmu dao novu sadržinu i otvorio nove horizonte i perspektivu,postao je i dio savremene crnogorske istorije.

"U vrijeme dok je bio GS, i uz njegovu punu podršku, Crna Gora je u rekordnom roku nakon referenduma o nezavisnosti postala punoprvana članica UN. Kofi Anan je i ličnim prisustvom tom događaju dao poseban značaj, što će ostati u trajnom sjećanju našeg naroda. Kao što će u svjetskoj istoriji ostati zapamćen kao jedan od najznačajninih lidera UN i političara svjetskog formata u vremenu novih izazova, ozbiljnih i dugoročnih promjena na međunarodnoj sceni, obezbjeđujući Ujedinjenim nacijama kao Generalni sekretar, ali i kasnije kao čelnik sopstvene fondacije, nezamjenjivu ulogu i značaj.

Molim Vas gospodine Generalni sekretare da najiskrenija saosjećanja prenesete i porodici Kofi Anana, kao i saradnicima njegove fondacije, i rukovodstvu njegove rodne Gane", zaključio je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.