Aerodromi najuspješnije preduzeće u Crnoj Gori
Aerodrom Podgorica

SD: Konatara demantuju činjenice

Aerodromi najuspješnije preduzeće u Crnoj Gori

Socijaldemokrate Crne Gore saopštile su danas da su Aerodromi Crne Gore najuspješnjije preduzeće u Crnoj Gori.

Podsjećamo, Građanski pokret URA apelovao je juče na Vladu da odustane od namjere davanja Aerodroma Crne Gore u dugoročan zakup.

"I umjesto toga pozivamo ih da sadašnji partijski menadžment zamijene profesionalnim kako bi se povećela efikasnost poslovanja naših aerodoroma", saopštio je juče potpredsjednik te partije Miloš Konatar.

Iz SD-a su reagujući na tu izjavu kazala da je "Preletačević Konatar ostrašćeni kolekcionar partijskih knjižica, koji ima više promijenjenih partija nego godina staža u politici", pa su naveli i činjenice koje ističu da su nepobitne te da mu neće ništa pojašnjavati.

U saopštenju SD-a se ističe da je neto dobit Aerodroma CG prošle godine bila preko 4 miliona eura.

"Ukupni prihodi kompanije za prvih šest mjeseci ove godine su za 13,35% veći u odnosu na isti period prošle godine, dok je dobit veća za 25,11 odsto. Obnovljen je veliki dio opreme - stepenice, elevatori, uređaji za bezbjednosnu kontrolu pa se, shodno tome, ulaganja vraćaju na najbolji način. Već krajem jula, Aerodromi Crne Gore opslužili su gotovo 1 200 000 putnika, što je 140 000 više nego prošle godine", navode iz SD-a.

Kažu da što se tiče kompanija koje saobraćaju na crnogorskim aerodromima, privučen je značajan broj novih, ali je, pored toga, povećan i broj rotacija postojećih kompanija.

"U ovom trenutku, Crna Gora je povezana sa 40 destinacija preko Aerodroma Podgorica i sa 45 destinacija preko Aerodroma Tivat. Na kraju, prije samo nekoliko dana, na Aerodromu Tivat započeta je izgradnja novog aerodromskog objekta, terminala za odlazeće putnike, od 1300 m2 koji će omogućiti veći komfor putnicima, brzu i kvalitetniju uslugu, kao i bolje uslove rada za radnike Aerodroma.

Zaključujemo, gospodin preletačević Konatar nema problem sa menadžmentom Aerodroma i njegovom profesionalnošću", poručuju iz ove partije.

Kako dodaju iz SD-a sasvim suprotno, problem Konatara su činjenice, "a pogotovo ona da su ACG, preduzeće koje vode Socijaldemokrate Crne Gore, najuspješniji u Crnoj Gori".

"Još jednom, gospodin preletačević Konatar biva žestoko potučen od strane činjenica, te mu shodno tome predlažemo da svoje “ekspertske” analize ostavi za nekog drugog, po mogućnosti onome ko sa ekonomijom nema dodirnih tačaka.

Zato mu na kraju poručujemo: “Ne trudi se da o svemu znaš sve, da ne bi u svemu postao neznalica”", zaključuju Socijaldemokrate.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.