Ubistvo advokata Luke Bojovića koštalo pola miliona eura?
Dragoslav Miša Ognjanović

Ubistvo advokata Luke Bojovića koštalo pola miliona eura?

Ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) bilo je naručeno i plaćeno pola miliona eura, tvrdi advokat Marko Nicović član Svjetske asocijacije šefova policija.

On ističe da su vođe kriminalnih klanova kao nikad spremne za osvetu suparnicima, jer je rijetko ko od njih procesuiran.

- On je imao takvu sudbinu da kao advokat pređe u sivu zonu i napravi dil koji je bio u suprotnosti sa advokatskom etikom – kaže Nicović i uvjerava da je suština kriminalnih obračuna na beogradskom asfaltu kontrola tržišta narkotika, pišu Novosti.

Nicović navodi da je kod kriminalaca sistem jasan, pošto oni ne prezaju od lančanih ubistava i ponašaju se kao da ih niko ne može zaustaviti.

- Ono što im dodatno ide u prilog jeste to što na desetine kriminalnih ubistava nije rasvijetljeno, a čak nije utvrđeno ni ko je nalogodavac. Nažalost, zbog toga je prijetnja procesuiranjem rijetko blokirajući faktor u ovom ratu – ukazuje Nicović i ističe da je ubijeni advokat Ognjanović očigledno platio glavom u ratu dva klana.

Sagovornik dodaje da je cilj rata klanova monopol na tržištu narkotika.

- Konačni cilj je eliminisanje zemunskog klana i uništenje Luke Bojovića, koga je Ognjanović zastupao – zaključio je Nicović.

Boža Spasić, bivši funkcioner Državne bezbjednosti, ubijeđen je da Ognjanovićev ubica nikada neće biti pronađen i ističe da su spekulacije da je ubijeni advokat prije nego što je likvidiran primijetio da ga neko prati.

- Siguran sam da su samo glasine da se prije izvjesnog vremena Ognjanović požalio da ga prate. Zabrinjavajuće je što su mafijaški obračuni iz Crne Gore prebačeni u Srbiju. Budući da je rijetko ko iz dva poznata klana preživio, postavlja se pitanje da li se u sukob umiješao i treći klan? Mislim da taj treći klan, čije ćemo ime uskoro saznati, trenutno zauzima vodeću poziciju, a moje iskustvo mi govori da se sprema novi obračun na beogradskim ulicama – kaže Spasić i zaključuje da današnje kriminalne grupe ne mogu da se porede sa onima koje su harale devedesetih i osamdesetih godina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.