Evo kakvo nas vrijeme očekuje na jesen!
Foto: Screenshot

Accuweather objavio prognozu

Evo kakvo nas vrijeme očekuje na jesen!

Nakon vrućeg ljeta, dobar dio Evrope doživjeće i toplu jesen.

Zbog nastavka toplog i suvog vremena u Skandinaviji će i dalje trajati uzbuna zbog opasnosti od šumskih požara, dok će od Italije, preko Dalmacije i Grčke, pa do Turske biti kišovito, piše Accuweather,prenosi net.hr.

Temperature znatno iznad normalne potrajaće na dobrom dijelu zapadne Evrope sve do oktobra. To se odnosi na Britaniju, Francusku, Njemačku, Belgiju i Holandiju. U novembru se pak očekuje primjetan pad temperatura.

To će napokon dovesti do kraja suše koja je pogodila dobar dio zapadne i sjeverne Evrope.

Na Balkanu kišovito i olujno vrijeme

Italiju, Grčku i zapadni Balkan tokom ljeta pogađale su povremene i mjestimične oluje, a to će se nastaviti i u septembru, dok bi u oktobru i novembru cijelo područje trebali pogoditi pljuskovi.

Posebno se to odnosi na Italiju i područje između Jadranskog mora i Dinarida, koje će pogoditi sporokrećuće oluje.

Neke oluje sa sobom će donijeti i grad i jake vjetrove, pa i prolome oblaka. Oluje će i smanjiti temperaturu na pogođenom području.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.