Mitropolija crnogorsko-primorska: Policija onemogućila Preobraženjsku Liturgiju na Ivanovim Koritima
Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

Mitropolija crnogorsko-primorska: Policija onemogućila Preobraženjsku Liturgiju na Ivanovim Koritima

"Uprava policije Crne Gore je i ove godine najprije zabranila, a potom i onemogućila sveštenstvu i vjernom narodu da odsluže službu Božiju na praznik Preobraženja Gospodnjeg u Crkvi posvećenoj ovom svetom i sveštenom prazniku na Ivanovim Koritima", saopšteno je jutros iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Policijske snage su kako kažu iz Mitropolije, od rane preobraženjske zore bile raspoređene oko Crkve Preobraženja na Ivanovim koritima tako da sveštenstvo i vjerni narod nijesu mogli da uđu u sveti hram radi služenja Svete liturgije.

"Policija nema pravo da svojim nezakonitim rešenjima grupicu samozvanaca proglašava za ”crkvu” i da se na tako grub način poigrava sa najdubljim osjećanjima pravoslavnih vjernika.

Uprava policije je dužna da u skladu sa zakonskim propisima na zakonit način preduprijedi i spriječi ometanje javnog reda i mira svuda, pa i na Preobraženje ove godine na Ivanovim koritima, od grupice samozvanaca i jurišnika na svetinju i hrišćanski praznik, a ne da zabranjuje preobraženjsko bogosluženje u pravoslavnom hramu na Ivanovim koritima i da tako atakuje na vjekovni kanonski poredak i crkvenu imovinu", kazali su iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.