Dajte svoj doprinos humanosti, donirajte pribor za školu za najugroženije

Banka hrane i Flex Almuni Montenegro obilježavaju Međunarodni dan humanosti

Dajte svoj doprinos humanosti, donirajte pribor za školu za najugroženije

Danas u KIC "Budo Tomović" u prostorijama Američkog ugla u periodu od 10h do 12h Banka hrane Crne Gore i Flex Almuni Montenegro obilježavaju Međunarodni dan humanosti družeći se sa djecom iz socijalno ugroženih porodica. Radionica će kao je najavljeno iz Banke hrane biti humanitarno edukativnog karaktera.

"Svi koji žele pomoći roditeljima ove djece da ih lakše spreme za školu mogu donirati pribor za školu u navedenom vremenskom periodu.

Pozivamo humane ljude kao i društveno odgovorne kompanije da daju svoj doprinos humanosti", poručili su iz Fondacije Banka hrane.

3946841619018291365709313989118109301604352n

Banka hrane Crne Gore je kako se ističe u saopštenju, imala do sada više projekata koje je realizovala sa djecom u vrtićima, osnovnim i srednjim školama upravo promovišući ovu vrijednost.

"Moramo u okviru obrazovnog sistema imati učenje o važnosti empatije kako bi naša djeca bila emocionalno i društveno kompetentnija i da bi se značajno smanjilo međuvršnjačko nasilje. Takođe istraživanja pokazuju da djeca koja su empatična postaju uspješniji i produktivniji odrasli ljudi", smatraju u ovoj Fondaciji.

Ističu da država ima mogućnost da pokaže odgovornost pomažući siromašnima i bolesnima na organizivan i sistemski način što se uklapa u širu sliku humanosti društva.

"Povećanjem socijalnih davanja i najniźih zarada i penzija, uvođenjem besplatnih užina i prevoza u školama za djecu iz socijalno ugroženih porodica, besplatnih kvota električne energije za najugroženije, dječijeg dodatka  (od kojeg djeca mogu obezbijediti barem minimum svijih potreba ) za svu djecu iz socijalno ugroženih porodica, su samo neki od načina podrške onima koji ne mogu sebi pomoći.

Smatramo da je veliki potencijal da se humanost među privrednicima i humanim pojedincima stimuliše oslobađanjem poreza na donacije", navodi se u saopštenju.

Iz Banke hrane ističu da u velikoj koliičini hrane koja se na žalost baca, postoji prostor za pomaganje najugroženijima.

"Ista je stvar sa zaplijenjenom hranom i garderobom na carini", kažu iz ove Fondacije.

Do sada, u devetoj godini volonterskog rada Banke hrane Crne Gore obezbjedila je pomoć u hrani i higijenskim sredstvima za oko 17 500 porodica sa oko 75 400 članova. 

IMG6413

Organizivali su kako kažu i realiziovali više od 1 300 humanitarnih akcija.

"Banka hrane i ove godine, devetu godinu zaredom obilježava Međunarodni dan humanosti, humanitarnom akcijom namijenjenoj najmlađima koji dolaze i socijalno ugroženih porodica. Djeca će biće naši gosti 19.avgusta na Međunarodni dan humanosti u KIC” Budo Tomović” u Američkom uglu gdje ćemo sa Flex alumni Montenegro raditi radionicu.Učićemo ih kako i oni, iako nemaju finansijskih mogućnosti mogu biti humani jer humanost nije samo poklanjanje novca i materijalnih dobara. Na kraju druženja, sva djeca će dobiti tortu, simbol naše ljubavi i želje da im naredna školska godina bude slatka i uspješna. Pozivamo humane ljude i društveno odgovorne kompanije da doniraju školski pribor za ovu djecu i predaju ga volonterima u Američkom uglu  u nedjelju 19. Avgusta od 10 h do 12 h kako bi njihovim roditeljima barem malo olakšali teret spremanja đaka za školsku godinu koja samo što nije počela", poručili su iz Banke hrane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.