Lukašenko smijenio premijera i nekoliko članova vlade poslije skandala o korupciji
Aleksandar Lukašenko

Već pronađene zamjene

Lukašenko smijenio premijera i nekoliko članova vlade poslije skandala o korupciji

Predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smijenio je danas premijera i nekoliko članova vlade poslije skandala o korupciji koji je doveo da hapšenja nekoliko visokih zvaničnika.

Premijera Andreja Kobjakova će zamijeniti Sergej Rumas, koji je do sada vodio belorusku banku za razvoj, saopštila je pres služba predsjednika Belorusije, prenosi Beta.

Lukašenko je pored Kobjakova smijenio tri potpredsjednika vlade, kao i ministre ekonomije, industrije i telekomunikacije.

Korupcijski skandala u zdravstvu potresao je ovog ljeta Belorusiju gdje je uhapšeno nekoliko desetina ljekara, preduzetnika i visokih zvaničnika. U pitanju je primanje i davanje mita u vrijednosti od nekoliko miliona dolara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.