Kompanija koja je održavala srušeni most ulaže 500 miliona eura u Đenovu
Srušeni most

Za oporavak od katastrofe

Kompanija koja je održavala srušeni most ulaže 500 miliona eura u Đenovu

Italijanska kompanija za održavanje auto-puteva "Autostrade per l'Italia", odgovorna za bezbjednost na mostu koji se ove nedjelje srušio u Đenovi, izdvojila je oko 500 miliona eura vrijednu pomoć tom lučkom gradu za oporavak od katastrofe.

Oko 200 metara vijadukta Morandi urušilo se utorak tokom oluje kada je više od 30 vozila palo na tlo sa visine od 45 metara.

Izvršni direktor kompanije Đovani Kasteluči, koji je održao prvu konferenciju za novinare posle katastrofe, izrazio je žalost zbog izgubljenih života.

Na pitanje da uputi bezuslovno izvinjenje za tragediju, Kasteluči je rekao: "Izvinjenje i odgovornost su povezane stvari. Izvinite se ako osjećate da ste odgovorni", rekao je Kastelući.

Kasteluči je dodao i da će sačekati zvanične istražitelje da utvrde odgovornost za tragediju.

U međuvremenu, agencija Ansa je prenijela da se broj poginulih u rušenju mosta popeo na 43.

"U bolnici San Martino, jedan od povrijeđenih je preminuo. Radi se o 36-godišnjem rumunskom vozaču Marijanu Roski", navodi Ansa.

Današnji dan je u Italiji proglašen danom žalosti i održana je javna sahrana za dio poginulih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.