Đenova: Izvučena i posljednja žrtva, održana državna sahrana, porodice pune tuge i bijesa
Foto: Reuters

Konačan broj stradalih 43

Đenova: Izvučena i posljednja žrtva, održana državna sahrana, porodice pune tuge i bijesa

Tridesetogodišnji muškarac 43. je žrtva urušavanja mosta Morandi na autoputu A10 u Đenovi.

Spasilačke ekipe izvukle su danas ispod ruševina tijela četiri osobe. Lokalni mediji navode da se vjeruje da je muškarac posljednja žrtva koja je izvučena ispod ruševine u Đenovi, prenosi Anadolija.

Samo nekoliko sati ranije izvučena su tijela tri osobe. Riječ je o italijanskoj porodici - roditeljima i devetogodišnjoj kćerki. Izvučeni su iz automobila na kojem se nalazio veliki beton. Rođaci su izjavili da su putovali iz sjeverne Italije na odmor na ostrvo Elba.

Dan žalosti

U Italiji je proglašen Dan žalosti, a u Đenovi je održana državna sahrana dijela stradalih prilikom urušavanja vijadukta Morandi u tom gradu.

Sahrani, koja se održava u paviljonu Đenovskog sajma, osim članova porodica i prijatelja prisustvuju mnogi građani, ali i zvaničnici, među kojima su predsjednik Italije Serđo Matarela, premijer Đuzeppe Konte i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini.

genovasahrana

Foto:Sky news

Oko kovčega rođaci postavljaju fotografije, nijemo stoje i gledaju, puni tuge, ali i bijesa, prenose agencije.

Prisutni su aplaudirali spasiocima i vatrogascima koji su učestvovali u spašavanju kada su stigli na sahranu.

Tokom sahrane pojedini članovi porodica optužili su vlasti što nisu održavali most bezbjednim.

Most Morandi urušio se u utorak sa desetinama vozila koja su se nalazila na njemu. Pala su sa visine od oko 50 metara. Povrijeđeno je 16 osoba. Postoji mišljenje da je razlog urušavanja jak vjetar.

Radi se o vijaduktu koji je poznat pod imenom most Morandi, izgrađenom 1960. godine. Italijanski mediji pišu kako je razlog rušenja slaba konstrukcija.

Vijadukt je obnovljen 2016. godine i prolazi iznad trgovačkih centara, fabrika, stambenih zgrada, željeznice Đenova - Milano i rijeke Polcevera.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.