Požar u psihijatrijskoj bolnici u Hrvatskoj, jedna osoba poginula

16 povrijeđenih

Požar u psihijatrijskoj bolnici u Hrvatskoj, jedna osoba poginula

Danas poslijepodne buknuo je požar u psihijatrijskoj bolnici Lopača u blizini Rijeke. Mediji pišu da je požar izbio nešto nakon 16 sati na glavnom objektu bolnice.

Na terenu je veći broj vatrogasnih vozila i više raspoloživih vozila hitne pomoći.

Jedna je osoba poginula, a 16 ih je povrijeđeno, javlja RTL. U trenutku izbijanja požara u bolnici je bilo stotinjak osoba.

Požar je izbio na trećem spratu pa se proširio na četvrti. Na terenu je pedesetak vatrogasaca. Požar je pod kontrolom, ali će vatrogasci do daljnjega biti na terenu. Na trećem spratu, gdje je izbio požar, bile su nepokretne osobe.

Zasad se pretpostavlja da je poginuli jedan od pacijenata, dok su povrijeđene osobe medicinski zbrinute i prebačene u bolnicu. Najvjerovatnije su se nagutali dima.

Radio Sarajevo

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.