Foto: PG biro

Za deset godina rada preko 550 prijema

"JU na Kakarickoj gori jedna od najznačajnijih institucija, podržaćemo njihov rad"

Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci je jedna od najznačajnijih institucija koja funkcioniše u okviru sistema zdravstvene zaštite na nivou Glavnog grada i ponosan sam na činjenicu što u Podgorici postoji i uspješno radi ustanova tog tipa, istakao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković prilikom posjete ustanovi na Kakarickoj gori koja će uskoro obilježiti desetogodišnji jubilej.

„Tokom današnjeg obilaska uvjerio sam se da Ustanova ima sve što je potrebno u pogledu prostronih, tehničkih i kadrovskih resursa i želim da u ime Glavnog grada izrazim zadovoljstvo što je to tako. Mislim da govorim u ime svih kada kažem da bih bio srećan da ne postoji potreba za radom ovakvih i sličnih institucija, međutim, bolest zavisnosti je bolest novog doba koja pogađa društva koja su prošla tešku tranziciju kao što je naše i sigurno da savko od nas poznaje nekoga ko se našao u toj vrsti problema. Meni je zbog toga jako drago da ti ljudi, koji su u jednom trenutku svog života napravili pogrešan izbor, imaju priliku da na ovom mjestu dobiju svu stručnu pomoć koja im je potrebna da se vrate na pravi put“, naglasio je Vuković.

0061

On je u ime Glavnog grada obećao svu neophodnu podršku koja je potrebna za dalje unapređenje kvaliteta rada Ustanove i uputio apel društvu u cjelini da pomogne ljudima koji završe stručni tretman na Kakrickoj gori kako bi ih oslodobili stigme koja ih vrlo ćesto prati i pružili im drugu šansu koja im je potrebna da bi trajno riješili svoj problem.

025

Direktor Ustanove Aleksandar Radinović je izrazio zadovoljstvo posjetom Gradonačelnika i tom prilikom ga bliže ga upoznao sa sadržajima Javne ustanove, aktivnostima i stručnim programima koje sprovode,  kao i budućim pravcima razvoja i unapređenja pružanja usluga i tretmana korisnika.

„Trenutno na tretmanu imamo 46 klijenata i  klijentkinja od čega deset klijentkinja i 36 klijenata. Za deset godina rada imamo preko 550 prijema i veliko je zadovoljstvo da desetine njih nakon tretmana u našoj Ustanovi danas vode aktivne i uspješene živote, što je osnovi motiv za sve nas da još bolje i efikasnije radimo. Želim da istaknem da bilježimo odlične rezultate u skladu sa specifikom bolesti zavisnosti koji su na evropskom i svjetskom nivou i nastavićemo dalje da unapređujemo ovaj sistem“, zaključio je Radinović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.