Pretresi na 4 lokacije u Danilovgradu: Oduzeti oružje, municija i eksploziv
ilustracija

Jedno lice lišeno slobode, drugom prekršajna prijava

Pretresi na 4 lokacije u Danilovgradu: Oduzeti oružje, municija i eksploziv

Policija Danilovgrada je sprovodeći aktivnosti u borbi protiv kriminala, a koje su posebno usmjerene na otkrivanje oružja, municije i eksploziva u ilegalnom posjedu, kao i na suzbijanje držanja i stavljanja u promet opojnih droga, izvršila pretrese na četiri lokacije u kojima je otkrila i oduzela drogu, eksploziv, štapine, detonatorske kapisle i ostale nedozvoljene stvari i predmete.

Jedno lice je lišeno slobode zbog sumnje da je počinilo krivično djelo, dok je još jedno lice prekršajno procesuirano.

"Naime, službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge i Posebne jedinice policije – Jedinice za dresuru pasa, a postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stanova i drugih prostorija na četiri lokacije na području Opštine Danilovgrad.

Pretresi su naime izvršeni na četiri lokacije koje koriste Z.T. (53), I.U. (23), M.P. (32) i G.B. (25) iz Danilovgrada", navodi se u saopštenju policije.

Tokom pretresa su pronađeni i oduzeti: tri pvc pakovanja privrednog eksploziva težine oko 4kg, izvjesna količina plastičnog eksploziva C4, sedam cijelih komada štapina eksploziva „Amoneks“, 24 komada detonatorskih kapisli, 11 metara sporogorećeg štapina, pvc kesica sa biljnom materijom zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, manje pakovanje sa materijom za koju se takođe sumnja da je marihuana, drobilica koja se koristi za drobljenje marihuane i dva komada pakovanja tzv. rizli.

O svemu je obaviješten nadležni tužilac.

"Slobode je lišen V.B (62), srodnik pomenutog lica G.B, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno drzanje oružja i eksplozivnih materija. V.B. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu. U konsultaciji sa tužiocem. Protiv G.B. će nadležnom Sudu za prekršaje biti podnijeta prekršajna prijava", saopšteno je iz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.