Sindikat Uprave policije ne podržava proteste

U vezi izrade novog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju

Sindikat Uprave policije ne podržava proteste

Sindikat Uprave policije ne podržava najavljene proteste u vezi izrade novog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koji je najavljen za 21. avgust. Iz ovog Sindikata su saopštili da se time krše svi dosadašnji sindikalni dogovori "jer bi se samim tim i ugrozili dosadašnji pregovori i mogućnost da se sva bitna pitanja zaposlenih rješavaju dijalogom".

Povodom najavljenog protesnog okupljanja i šetnje zaposlenih u vezi izrade novog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koji je najavljen za 21. avgust ove godine u organizaciji Sindikata Uprave i Pravosuđa, Strukovnog odbora vatrogasaca spasilaca i Sindikata Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija iz Sindikata Uprave policije kazali su da važećim Zakonom o unutrašnjim poslovima zaposlenima u Upravi policije nije dozvoljen štrajk.

Ističu da jeSindikat Uprave policije (UP)  članica Saveza sindikata Crne Gore i u okviru istog učestvuje u svim aktivnostima koju su pokrenute a tiču se izrade novog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

"Sindikat UP insistira na očuvanju jedinstva Sindikata u okvirima institucije Uprave policije i unutrašnjem rješavanju svih pitanja iz radno – pravnog statusa zaposlenih", navodi se u saopštenju.
Ovaj Sindikat  je u prethodnom periodu pokrenuo niz aktivnosti u vezi sa radnim statusom i zaštitom članova na čemu će kako kaže istrajati.

"Sindikat UP će zajedno sa rukovodstvom Uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Vladom Crne Gore djelovati i raditi na pronalaženju odgovarajućih rješenja u odnosu na sve zahtjeve, pitanja i inicijative koje dolaze od zaposlenih sa terena. Sindikat UP će o svim bitnim aktivnostima i rezultatima budućih pregovora pravovremeno informisati svoje članstvo. U vezi zahtjeva koje tražimo, očekujemo prijem članova Predsjedništva Sindikata UP kod direktora Uprave policije u narednom periodu kako bismo dogovorili naše dalje aktivnosti i predstavili moguća rješenja", poručili su iz Sindikata Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.