Svi mostovi u Crnoj Gori bezbjedni za saobraćaj, tri zrela za popravku
Most Ujtin potok između Bara i Ulcinja, foto: Facebook, PG vremeplov

Svi mostovi u Crnoj Gori bezbjedni za saobraćaj, tri zrela za popravku

Iz Direkcije za saobraćaj za TVCG kazali su danas da su mostovi u CG bezbjedni i ohrabrili sve one koji brinu zbog stanja mosta kod Bara.

Na regionalnim i magistralnim putevima u Crnoj Gori, kako kažu iz Direkcije za saobraćaj, ima 350 mostova ukupne dužine 14 kilometara. A, da li su bezbjedni? Iz Direkcije za saobraćaj smatraju da nema mjesta za brigu.

"Svi mostovi u Crnoj Gori su bezbjedni za saobraćaj", kazali su iz Direkcije za saobraćaj.

Ipak, neki od mostova su zreli za popravku, pa će se uskoro raditi na tri pozicije.

"Trenutno su u toku pripreme za početak rekonstrukcije mosta Melještak na putu Podgorica - Kolašin, a projektna dokumentacija se radi za most Gazela na putu Mojkovac - Bijelo Polje i most Manastir Morača na putu Podgorica - Kolašin", dodaju iz Direkcije za saobraćaj.

3915304511233450211468372759135227728101376n

Ovi mostovi nijesu, ali jedan u posljednje vrijeme posebno brine dio javnosti. Nakon nesreće u Italiji gdje je pao vijadukt, na crnogorskim portalima je ubrzo osvanula fotografija 126 metara dugog mosta između Bara i Ulcinja.

"'Pukotina' na mostu Ujtin potok između Bara i Ulcinja nije nastala usljed eksploatacije samog mosta već je prilikom izgradnje korišćen statički sistem tzv. 'Gerberov zglob' koji podrazumijeva ostavljanje takve vrste otvora radi praćenja rada mosta. U toku prošle godine formirana je komisija koja je izvršila pregled ovog mosta i utvrdila da je most u zadovoljavajućem stanju", kazali su iz Direkcije za saobraćaj za TVCG.

Iz Direkcije kažu da se svake godine za sanaciju mostova, kosina i klizišta na crnogorskim putevima izdvoji milion i po eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.