Uhapšeno devet osoba zbog ubistva u centru Podgorice, Jovanović i dalje u bjekstvu (FOTO)
Foto: Uprava policije

Akcija po nalogu SDT-a

Uhapšeno devet osoba zbog ubistva u centru Podgorice, Jovanović i dalje u bjekstvu (FOTO)

Uprava policije organizovala je konferenciju za novinare povodom hapšenja pripadnika kriminalne organizacije osumnjičene da je planirala i izvršila krivično djelo teško ubistvo, počinjeno u Podgorici 31. 03. 2018. Kriminalna organizacija stoji iza ubistva Miloša Šakovića, a tada je slučajno stradao i Radivoje Jovanović.

Pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor kriminalističke policije Enisa Bakovića je kazao da je pred Specijalnim državnim tužilaštvom dana 5. aprila pokrenut je krivični postupak zbog postojanja osnovane sumnje da je tokom 2017. godine formirana kriminalna organizacija koja je planirala više krivičnih djela-nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i teško ubistvo.

“Postupak je pokrenut protiv sedam osoba, i to protiv tri zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i ubistva Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića, protiv jedne sobe zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, izazivanje opšte opasnosti i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija dok je protiv tri osobe krivični postupak pokrenut zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije”, rekao je on.

On je podsjetio da je policija utvrdila da je Šakovića i Jovanovića 31. marta u kafiću Forumu u Podgoric, ubio Marko Jovanović koji je još uvijek nedostupan crnogorskoj policiji.

Policija je tokom rasvjetljavanja ubistva Miloša Šakovića i Radoja Jovanovića, koje se dogodilo 31.marta ove godine, u centru Podgorice, juče uhapsila devet osoba L. R. (21), Đ.L. (23), A.M. (20), M.B.(21), Đ.Ž.(39), V.D. (30), B.T. (23 ), R.P. (29 ) i L.S. (34 ), dok su D.A. (17 ) i D.A. (31) u bjekstvu, saopštio je rukovodioc Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić. Ranije je policija uhaspila sedam osoba za koje se sumnja da su povezani sa ovim ubistvom.

“Ova kriminalna organizacija je djelovala na prostoru Crne Gore i susjednih zemalja, a sumnja se da su njeni članovi švercovali narkotike, počinili ubistvo, trgovali oružjem, pripremali otmice, izazivali opštu opasnost i počinili više razbojništava. Djelovanje kriminalne organizacije je planirano i njeni članovi su pokazali spremnost za upotrebu nasilja u realizaciji kriminalnog plana, te su planirali i otmice pojedinih osoba kao i vršenje razbojništava na teritoriji Podgorice, a sve u cilju sticanja nezakonite dobiti i moći”, saopštio je novinarima Radonjić.

U prethodnom periodu zbog sumnje da su povezani sa ovim dvostrukim ubistvom uhapšeni su braća Predrag i Janko Vukadinović, Kristina Brnović kao i Dragoljub Ćetković koji se već nalazi u ZIKS-u na izdržavanju zatvorske kazne.

Prema njegovim riječima po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici obavljeni su pretresi i došlo se do novih dokaza da je ova kriminalna organizacija osumnjičena za više krivičnih djela.

“Takođe, intenzivno se traga za osumnjičenim Markom Jovanovićem protiv koga je i donijeta naredba o sprovođenju istrage zbog osnovane sumnje da je ubio Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića, kao i još dvije osobe koje se trenutno nalaze u bjekstvu”, zaključio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.