Turska lira zabilježila porast
Foto: Ilustracija

I dalje ispod šest lira za jedan dolar

Turska lira zabilježila porast

Turska lira zabilježila je blagi porast, ali je i dalje na kursu od ispod šest lira za jedan dolar.

SAD su saopštile da neće ukinuti carine na tursku robu čak i ako Ankara oslobodi uhapšenog američkog sveštenika i obećanja Katara da će investirati 15 milijardi dolara u Turskoj.

Agencija Rojters navodi da je pažnja investitora usmjerena na konferencijski razgovor koji će turski ministar finansija Berat Albajrak imati u popodnevnim satima i pokušati da umiri strane investitore, prenosi Tanjug. 

Turska je juče udvostručila tarife na pojedine američke proizvode, poput putničkih automobila, alkohola i cigareta, kao odgovor na američke napade na tursku ekonomiju. 

Bijela kuća je osudila taj potez Ankare. 

"Turske tarife su svakako za žaljenje i korak u pogrešnom pravcu. Razlog za tarife koje su SAD uvele Turskoj bio je naš nacionalni bezbjednosni interes. Njihove tarife su uvedene iz osvete", rekla je portparolka Bijele kuće Sara Sanders. 

Turska valuta izgubila je četvrtinu vrijednosti prema dolaru od uvođenja američkih sankcija dvojici turskih ministara zbog navodne umiješanosti u hapšenje jednog američkog sveštenika u Turskoj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.