Turci sve  više investiraju u CG: Masovno kupuju kuće i stanove u Podgorici
Podgorica

Turci sve više investiraju u CG: Masovno kupuju kuće i stanove u Podgorici

Državljani Turske nedavno su trgovali placeve na više lokacija u Podgorici, a pojedini od njih su već podnijeli i zahtjeve za dobijanje građevinskih dozvola za izgradnju kuća ili zgrada na svojim parcelama.

Prema dokumentaciji, u koju su “Vijesti” imale uvid, državljani te zemlje trgovali su između ostalog plac u Tološima od 1.350 kvadrata sa prizemnom kućom od 79 kvadrata i poslovnim prostorom.

Od Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine, dvoje državljana Turske, na kojih se vodi pomenuta nekretnina, zatražili su urbanističko-tehničke uslove za gradnju na svojoj zemlji u Tološima.

Kako je “Vijestima” potvrđeno iz jedne podgoričke agencije za nekretnine, Turci su nedavno trgovali nekoliko placeva u okolini Podgorice.

“To su poslovni ljudi, koji žele da izgrade kuće ili zgrade jer namjeravaju da kod nas započnu biznis. Placeve su trgovali u Tološima, dijelu grada Preko Morače, a ima onih koji su trgovali zemlju od hiljadu kvadrata na Starom aerodromu”, saopšteno je “Vijestima”.

Državljani Turske su za parcele su izdvajali od 200 do 300 eura po kvadratu, u zavisnosti od lokacije, a tako su uticali i na povećanje cijena placeva i stanova u Podgorici.

Time se nastavio trend da mnogi turski državljani otvaraju firme u Crnoj Gori, kupuju nekretnine i nostrifikuju diplome.

U više od 440 novoosnovanih kompanija u Crnoj Gori tokom 2017, prema podacima iz Centralnog registra Poreske uprave (CRPS) vlasnici su državljani Turske ili pravna lica iz te zemlje.Za samo godinu broj firmi kojima gazduju investitori iz ove zemlje je skoro šestostruko uvećan.

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.