Budvanka će probati štiklom da probuši 40 balona iznad glave, Beranac da polomi 30 plata sa jajetom u rukama
Janković, arhiva

Dan Ginisovih rekorda u Beranama 9. septembra

Budvanka će probati štiklom da probuši 40 balona iznad glave, Beranac da polomi 30 plata sa jajetom u rukama

Sambo klub Berane u saradnji sa Opštinom Berane i Sportskim Centrom Berane organizuje Dan Ginisovih / Svjetskih rekorda Berane 2018 9. septembra na Stadionu malih sportova u Beranama.

Na ovom događaju četiri takmičara će pokusati da obore aktuelne Svjetske i Ginisove rekorde a to su Marijana Vojinović Petrović iz Budve koja ima zadatak da udarcem noge iznad svoje glave probuši 40 balona dok na nozi nosi štiklu, Dejan Petrović , koji je i najmlađi učesnik ima zadatak da za jedan minut napravi 105 pravilnih sklekova,Srđan Ristić iz Kragujevca oprobaće se u disciplini Burpleup gdje za jedan minut treba napraviti 30 komada i  domaći takmičar i trenutno jedini rekorder u državi Zarko Janković pokušaće da sa trona skine Amerikanca Kevina Bergquista koji je aktuelni rekorder, najavili su organizatori.

Žarkov zadatak je da za jedan minut šakom u kojoj drži živo jaje polomi 30 siporeks plata debljine 5cm koje su nasložene u gomilama po deset komada.

Najbitnije u ovom pokušaju,  jeste da jaje koje drži u šaci ostane zdravo do samog kraja pokušaja obaranja rekorda a da se pri tom plate razbiju.

392160522641195277475471462775387531509760n

Pored pokšaja obaranja rekorda na ovom događaju nastupiće demo tim Sambo klub Berane, Beranac Nikola Sćekić koji će se predstaviti jednom teškom vježbom publici, Plesni klub Duga Berane i drugi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.