Uhapšeno 6 osoba u Podgorici, planirali najteža krivična djela?
ilustracija

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva

Uhapšeno 6 osoba u Podgorici, planirali najteža krivična djela?

Specijalni policijski tim uhapsio je juče ujutro šest osoba iz Podgorice po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog osnovane sumnje da su dio kriminalne organizacije, za koju se sumnja da je planirala najteža krivična djela.

Detalji ove akcije biće saopšteni na press konferenciji u 13 časova, najavljeno je iz Uprave policije.

Uhapšeni se sumnjiče da su planirali i izvršili krivično djelo teško ubistvo počinjeno u Podgorici, 31. marta, na štetu Miloša Šakovića i slučajne žrtve Radivoja Jovanovića.

Prema saznanjima Pobjede, uhapšeni su bliski Podgoričaninu Miliću Minji Šakoviću, kojeg dovode u vezu sa škaljarskim klanom.

Uhapšeni su, kako je nezvanično saopšteno Pobjedi, bili u intenzivnom kontaktu sa Jankom Vukadinovićem, pritvorenikom u ZIKS -u, koji se tereti da je dio kriminalne organizacije koja stoji iza ubistva Miloša Šakovića (32) u podgoričkom lokalu Forum 31. marta, kada je slučajno stradao Radivoje Jovanović (41).

Istražitelji su juče ujutro u 6 sati izveli tajnu akciju i pretresli stanove koje koriste osumnjičeni i pronašli više nedozvoljenih predmeta.

Pronađena je veća količina oružja, eksplozivnih naprava, a zaplijenjeni su i još neki predmeti koje istražitelji provjeravaju. Radi se o silikonskim maskama, karticama, telefonima… Uporedo sa ovom akcijom, specijalni policijski tim “posjetio” je i ZIKS, odakle su oduzeli telefon pritvoreniku Janku Vukadinoviću.

Njemu su dva puta pretresli sobu, ali nijesu našli ništa iako su imali informaciju da koristi telefon. Pri trećem pretresu, Vukadinović im je predao telefon, koji je poslat na vještačenje.

Praćenjem njegovih razgovora utvrđeno je da je bio u kontaktu sa svim uhapšenima. Povodom privođenja ove grupe, tužilaštvo se nije oglašavalo, pa nije poznato koja krivična djela im se stavljaju na teret.

Njima je određeno zadržavanje do 72 sata, nakon čega će biti privedeni sudiji za istragu koji će se izjasniti o pritvoru. Prema ocjeni tužilaštva, Janko Vukadinović i njegov brat Predrag su iznajmili automobil koji je korišćen u ubistvu Šakovića i stan u kojem su se osumnjičeni za ovaj zločin sastajali, navodi podgorički list.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.