Medenica osudila napad na sutkinju u Kotoru
Vesna Medenica

Nedopustivo

Medenica osudila napad na sutkinju u Kotoru

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica najoštrije je osudila napad na Jelenu Stanišić, sudiju Suda za prekršaje u Kotoru koju je danas napala Beograđanka S.V.

Kako je istakla Medenica, nedopustivi i primitivni napad na nositeljku sudijske funkcije potvrda je da još uvijek postoje oni koji ne strepe da uruše profesionalni i fizicki integritet sudija i da silom utiču na zakonitost njihovog rada i dijeljenje pravde.

“Uvjerena sam da će nadležni državni organi u skladu sa važećim propisima adekvatno reagovati – procesuirati i sankcionisati vinovnike ovog skandaloznog ponašanja, kao i da napad neće obeshrabriti sudije u njihovom daljem radu koji predstavlja jednu od društveno najodgovornijih i najtežih javnih funkcija”, istakla je ona.

Podsjetimo, Beograđanka S.V, je fizički napala Stanišić, nakon čega je sutkinja pozvala policiju, koja je odmah reagovala i uhapsila je.

S.V. je zadržana u Odjeljenju bezbjednosti Kotor, nakon čega je, uz krivičnu prijavu, privedena državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.