Budvanin na putu Podgorica-Bar vozio 177 km/h, na licu mjesta oduzeta vozačka
ilustracija

Juče tri mlada vozača sankcionisana zbog prekoračenja brzine

Budvanin na putu Podgorica-Bar vozio 177 km/h, na licu mjesta oduzeta vozačka

U teškim saobraćajnim prekršajima prednjače mladi. Službenici Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su juče registrovali više teških saobraćajnih prekršaja, među kojima se izdvajaju tri a koja se odnose na prekoračenje brzine.

Budvanin D.Ć. (24) iz Budve juče upravljao vozilom marke „VW Passat” i kretao se magistralnim putem Podgorica – Bar oko 14,10 časova zaustavljen je u mjestu Goričani na teritoriji Opštine Podgorica, zbog prekoračenja brzine.

"Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 177 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h. Protiv ovog vozača podnijeta je prekršajna prijava iz člana 318 stav 1 tačka 1 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a vozaču je na licu mjesta privremeno oduzeta vozačka dozvola", saopštila je Uprava policije.

20-godišnji Baranin N.G.  koji je upravljao vozilom marke „Audi A6”  magistralnim putem Podgorica – Bar oko 20 časova zaustavljen u mjestu Sozina, Opština Bar, zbog prekoračenja brzine.

"Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 160 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici, ograničena na 70 km/h shodno odredbama člana 37a ZOBS-a. Protiv pomenutog vozača podnijeta je prekršajna prijava iz člana 319 stav 1 tačka 4 i izdat prekršajni nalog zbog neposjedovanja vozačke dozvole kod sebe", stoji u saopštenju policije.

I njegov sugrađanin E.R. (21) upravljajući vozilom marke „VW Golf” na magistralnom putu Podgorica – Bar oko 15,45 časova je zaustavljen u mjestu Goričani, jer se kretao brzinom od 151 km/h na mjestu gdje je ograničenje 80 km/h odnosno  70 km/h  za mlade i vozače početnike.

"Protiv pomenutog vozača podnijeta je prekršajna prijava iz člana 319 stav 1 tačka 4 i izdat prekršajni nalog zbog neposjedovanja vozačke dozvole kod sebe", zaključuju iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.