Uklonite mrlje sa kože pomoću OVE prirodne maske
Foto: Ilustracija

Ljeti veoma čest problem

Uklonite mrlje sa kože pomoću OVE prirodne maske

Pigmentacija se vrlo često javlja kao posljedica izlaganja suncu, a najčešće nastaju mrlje na rukama i leđima.

Koža na rukama najizloženija je štetnim faktorima, a s obzirom na to da sadrži najmanje znojnih žlijezda, brže dehidrira i stari.

Zato je važno da ruke redovno njegujete odgovarajućim hidratantnim kremama koje hrane i istovremeno štite kožu od uticaja ultraljubičastog zračenja.

Ako želite ukloniti mrlje na rukama, preporučujemo vam da isprobate prirodnu masku za izbjeljivanje koju koriste Indijke.

Potrebni su vam sok od limuna koji potiče ljuštenje kože i kurkuma u prahu koja djeluje protuupalno i daje koži sjaj, prenose Nezavisne.

Dobro promiješajte kašičicu kurkume u prahu sa kašočicom soka od limuna i nanesite na mrlje. Poslije 15 minuta isperite hladnom vodom.

Ako imate vrlo osjetljivu kožu, limunov sok razblažite vodom, a možete ga i zamijeniti mlijekom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.