Leković: Znamo da neće biti ostavke, bar ne neopozive
Momčilo Leković

Bar kao „rasadnik“ izborne korupcije

Leković: Znamo da neće biti ostavke, bar ne neopozive

Bar je već više godina, odnosno unazad nekoliko izbornih procesa pravi „rasadnik“ izborne korupcije. Iz tog rasadnika proistekli su brojni DPS funkcioneri prepoznati po svom korupcionaškom talentu, kazao je Momčilo Leković, odbornik Demokrata u SO Bar.

Kako je naveo, nadaleko poznate DPS „zvijezde“ poput Žarka (Pavićevića) ili Brana (Gvozdenovića) sigurnim korakom predaju štafetu novim, mlađim kleptokratama, koji ugledajući se na svoje prethodnike (ove na slobodi) gaze stazom uspjeha koju su im utabali njihovi politički mentori.

"Tako je nekada Brano u Sutomoru pred oktobarske izbore 2016. godine nudio i obećavao gotovo isto ono što su nudili njegovi aktivisti, ali na nekim drugim mjestima širom Sutomora, tokom poslednjih majskih izbora 2018. godine, obećavajući vodu za glas, koji će biti spas Demokrtaskoj Partiji Socijalista", kazao je.

Ovog puta se, kako on navodi, radi konkretno o mještanima sutomorskih naselja Bjelila i Haj Nehaj, koji imaju nesređeno vodosnadbijevanje, a koji su predstavnicima medija objasnili da su ih DPS aktivisti prevarili za majske izbore, kada su obećali da će za podršku toj partiji biti riješen problem vodosnabdijevanja u naselju.

"Čim je sklopljen dogovor  mještani Bjelila i Haj Nehaja uvučeni su u korupcionaško kolo kako bi ubrzo iskusili sudbinu i drugih prevarenih građana Bara i potvrdili opšte poznatu činjenicu, da Barom i Crnom Gorom vlada izborna korupcija o kojoj sada otvoreno, govore ne samo građani i opozicija već i najviše vlastodržačke instance, oličene u ovom slučaju u liku prvog čovjeka grada", istakao je.

Naime, kako je naveo, na opšte zaprepašćenje novoizabrani predsjednik opštine, nije demantovao mještane, niti osporio činjenicu da je neko iz njegove Partije, nudio i obećavao vodu, resurs koji je uz gorivo očigledno u našoj zemlji luksuz, za glas i podršku Demokratskoj Partiji Socijalista. Već je, ističe Leković, kako bi rekli njegovi politički mentori, „mudro“, najavio da će do kraja nedjelje javiti šta je do sada urađeno i šta će se tek raditi kada je problem mještana ovih sutomorskih naselja u pitanju.

"E pa ta „mudrost“ i ovaj „dil“, u svakoj uređenoj zemlji Evropske unije, odmah bi bili sankcionisani, odnosno značili bi automatsko podnošenje ostavke od strane kompletnog rukovodećeg kadra koji je pobijedio na izborima, na taj nedozvoljen način", kazao je Leković.

On smatra da u Crnoj Gori, "u zemlji u kojoj vlada kleptokratija, a korupcija gospodari među svim instancama i institucijama, gdje nedozvoljeno postaje dozvoljeno, nelegalno postaje legalno, nemoralno postaje moralno", i nije za očekivati da aktuelni predsjednik opštine, koliko god bio „mudar“, kao svoj krajnje moralan čin, podnese svoju neopozivu ostavku.

"Mi već unaprijed znamo da neće biti ostavke, bar ne neopozive, ali isto tako moramo konstatovati da u nekom doglednom vremenu zasigurno neće biti ni obećane vode za naše sugrađane odnosno mještane pomenutih naselja, koji su na našu veliku žalost,  po ko zna koji put na isti način prevareni i izigrani od strane Demokratske Partije Socijalista, odnosno njenih funkcionera i aktivista", zaključio je Leković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.