Bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača izašao iz zatvora
Rajko Kuljača

Uslovni otpust

Bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača izašao iz zatvora

Bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača danas je izašao iz zatvora u Spužu.

Viši sud u Podgorici prihvatio je molbu Kuljače i donio rješenje o njegovom uslovnom otpustu, potvrdio je ranije Vijestima njegov pravni zastupnik advokat Zoran Piperović.

Kuljača, koji je odslužio dvije trećine zatvorske kazne, danas je napustio spušku ćeliju i nalazi se na uslovnoj slobodi.

Odlukom suda nekadašnjem prvom čovjeku metropole turizma skraćena ja zatvorska kazna za pola godine.

On je krajem maja prošle godine otišao na izdržavanje dvoipogodišnje zatvorske kazne, na koju je osuđen zbog malverzacija u aferi "Zavala" sa još desetak opštinskih službenika i članova komisije.

Imajući u vidu da se Kuljača dobro vladao tokom izdržavanja kazne, sud je prihvatio sve činjenice koje su zastupnici u molbi iznijeli da mu se odobri uslovni otpust.

Kuljača je inače, bio i ključni svjedok saradnik istražiteljima Specijalnog državnog tužilaštva koji su procesuirali budvansku kriminalnu grupu na čijem je čelu bio visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović u osam korupcionaških afera, kojima je opštinska kasa oštećena za više desetina miliona eura.

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.