Novi bilans: U Đenovi stradalo 39 osoba, 15 povrijeđenih
Foto:Screenshot

Proglašena dvodnevna žalost

Novi bilans: U Đenovi stradalo 39 osoba, 15 povrijeđenih

Broj mrtvih u rušenju vijadukta u Đenovi porastao je na 39, izjavili su zvaničnici. Akcija spašavanja preživelih poslije rušenja vijadukta u Đenovi trajala je cijelu noć, a nastavlja se i danas, rekli su zvaničnici italijanske vatrogasne službe.

Iz ruševina je izvučeno 15 povrijeđenih, od kojih je 12 u kritičnom stanju, javili su mediji.

Postoji opasnost da bi još neki dio vijadukta mogao da se uruši, zbog čega su evakuisani stanovnici okolnog područja, prenosi Beta, pozivajući se na AFP.

Dio vijadukta Morandi preko rijeke Polčevere srušio se juče. U trenutku nesreće na tom dijelu bilo je oko deset automobila koji su se survali u provaliju.

"Izražavajući solidarnost i saučešće u ime građana Đenove porodicama žrtava kabinet gradonačelnika proglasio je 15. i 16. avgust dane žalosti", navodi se u saopštenju iz kabineta radonačelnika, prenijela je Srna.

Mjesto tragedije obišao je i italijanski premijer Đuzepe Konte.

"Jasno je da je ovaj most, kao i mnogi objekti italijanske arhitekture zastario i da ga je načeo zub vremena. Most jeste održavan, ali moraćemo da ispitamo sve, zajedno sa tužilaštvom kako bismo utvrdili uzrok rušenja, i kako bismo spriječili ponavljanje ovakve tragedije", rekao je italijanski premijer Đuzepe Konte.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.