Drvosječa izvukao testeru iz grudi, pa krenuo da traži pomoć
Foto: Ilustracija

Stravično iskustvo

Drvosječa izvukao testeru iz grudi, pa krenuo da traži pomoć

Poslije veoma teških povreda zadobijenih u nesreći u studeničkom kraju, nedaleko od rudarske varošice Ušće, i uspješne operacije u kraljevačkoj Opštoj bolnici, drvosječa Svetislav Đukić (56) iz Novog Sela nadomak Vrnjačke Banje ispričao je ljekarima koji su mu spasli život kakve je strahote preživio.

On se sada uspješno oporavlja na Odjeljenju intenzivne njege i nije u životnoj opasnosti.

"Na poziv prijatelja koji je iznajmio kuću poviše Ušća u ibarskoj klisuri otišao sam da sječem stabla kako bih mu pomogao da sredi tavan. Taj momak, koji je bio sa mnom u šumi, morao je da se vrati do kuće, a ja sam ostao sam da presječem jedan hrast. Dok sam radio, bio sam u gumenim čizmama i u jednom trenutku sam se okliznuo. Pao sam i osjetio da me takozvani mač testere pod punim gasom sječe po grudima. Teškom mukom uspio sam da odbacim testeru", kazao je Svetislav.

Uspio je, objasnio je doktorima, nekako da svoju majicu veže oko velike, otvorene rane na grudima i kroz šumu se pješice uputi ka kućici u kojoj je privremeno stanovao.

Oko dva kilometra je išao polako do te kuće, a potom ga je momak koji je prethodno bio sa njim u sječi stabla, automobilom odvezao do ambulante u Ušću.

Povrijeđeni drvosječa je u kraljevačku bolnicu primljen sa otvorenom ranom dugačkom dvadesetak i širokom tri centimetra, presječenom plućnom i srčanom maramicom i povrijeđenim srčanim mišićem, prenose Novosti.

"Kada smo pacijenta stavili na operacioni sto, nijesmo znali šta je sve oštećeno. Povrede srca se veoma rijetko operišu u kraljevačkoj bolnici, ali to je bila naša obaveza. Operacija je trajala oko dva sata, a kompletno medicinsko osoblje u operacionoj sali je radilo maksimalno koncentrisano kako bismo ga spasli. I uspjeli smo u tome", kaže Zvonimir Veselinović, načelnik Odjeljenja hirurgije u Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.