Incident u ZIKS-u: Dva zatvorenika pretučena
ZIKS

Istražitelja provjeravaju kako je došlo do incidenta

Incident u ZIKS-u: Dva zatvorenika pretučena

Pritvorenike Iliju Pavlovića i Filipa Bešovića, koji prema evidenciji bezbjednosnih struktura slove za članove kavačkog klana, napali su prije tri dana u Istražnom zatvoru njihovi cimeri.

Kako Pobjeda saznaje, istražitelji provjeravaju kako je došlo do incidenta, za koji već postoje osnovane sumnje da se radi o obračunu dva kotorska kriminalna klana. Do incidenata je došlo u sobama u kojima borave Pavlović i Bešović.

Pavlović dijeli sobu sa pritvorenikom, osumnjičenim za šverc droge. Istražiteljima nije poznato da su Pavlović i njegov cimer bili u lošim odnosima, pa je upravo zbog toga uslijedila sumnja da je napad naručen. Obojica su dali izjave, ispričali su da je svađa navodno nastala zbog sporenja oko ručka. U ovu verziju događaja istražitelji nijesu povjerovali.

Tim prije što se sličan incident dogodio i u susjednoj sobi kada je jedan od cimera nasrnuo na Filipa Bešovića.

Ime Filipa Bešovića pominjalo se u medijima kada je u julu ove godine uhapšen a kod njega policija pronašla 21 električnu kapislu za aktiviranje eksploziva, dva GPS uređaja koji se koriste za praćenje i kretanje, 11 magneta, 11 mobilnih telefona, 17 SIM kartica nacionalnih i inostranih mobilnih operatera, laptop, paketić sa kokainom, oko 16.000 eura i više platnih i bankovnih kartica.

Istražitelji vjeruju da su pronađene stvari namijenjene za praćenje i likvidaciju osobe iz suprotstavljene grupe škaljarskog klana, što će pokušati da dokažu, piše Pobjeda.

Nakon incidenata, Pavlović i Bešović iz bezbjednosnih razloga su iz višekrevetnih soba premješteni u druge ćelije. 

Ovo nije prvi napad na Iliju Pavlovića. Njega je prije tri mjeseca napao Vladimir Ulama, koji je u istrazi zbog ubistva Petrovčanina Nemanje Medina.  Ilija Pavlović se iza rešetaka našao zbog sumnje da je sa bratom Boškom učestvovao u likvidaciji Đorđa Borete i slučajne žrtve Dragana Zečevića u lokalu “Trofej” u Budvi. Za ovo krivično djelo počelo je da mu se sudi pred Višim sudom. Ilija Pavlović je negirao da je učestvovao u ubistvu. Njemu se sudi i zbog prijetnji specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.