Mladi preduzetnici uz Erasmus do velikih dostignuća
Foto: Ilustracija

Imaju mnoštvo prilika

Mladi preduzetnici uz Erasmus do velikih dostignuća

“Erasmus za mlade preduzetnike” je prekogranični program razmjene koji pruža priliku mladim i obećavajućim preduzetnicima da uče od iskusnih preduzetnika koji upravljaju manjim kompanijama, u drugim zemljama učesnicama u projektu, saopšteno je iz Asocijacije za demokratski prosperitet Zid.

Kako se navodi, iskustva se razmjenjuju tokom boravka kod iskusnog preduzetnika koji novom preduzetniku pomaže da stekne potrebne vještine za vođenje manje kompanije.

Sa druge strane, ističe se da se domaćinu pružaju novi pogledi na njegovu/njenu kompaniju, kao i prilika da sarađuje sa inostranim partnerima i uči o novim tržištima. Bez obzira na to da li ste novi ili iskusni preduzetnik, program može značajno doprinijeti Vašem poslovanju.

“Erasmus za mlade preduzetnike” kako je saopšteno, finansira Evropska komisija, a sprovodi se širom zemalja učesnica uz pomoć lokalnih kontakt - tačaka, zaduženih za pružanje stručne i poslovne podrške (npr. organizacije, privredne komore, univerzitetske jedinica, start-up centri, inkubatori, itd.)

Pozivaju mlade preduzetnike da se uključe u samo 5 koraka:

1.Spremiti CV, motivaciono pismo i biznis plan;

2.Prijaviti se na www.erasmus-entrepreneurs.eu;

3.Izabrati kontakt - tačku u zemlji;

4.Stupiti u kontakt sa domaćinima preduzetnicima u inostranstvu i dogovoriti se o projektu razmjene (tj. o datumima, ciljevima i aktivnostima);

5.Kada odnos bude odobren, sporazum o finansiranju potpisuje se sa lokalnom kontakt tačkom.

"Kao potencijalni ili novosnovani preduzetnik, možete se naći na raskrsnici. Treba Vam informacija iz prve ruke. Obuka na poslu sa iskusnim preduzetnikom pomoći će Vam tako što će preduzetnik dati odgovore na  sva Vaša pitanja i pripremiće Vas da uspješno upravljate sopstvenom kompanijom", ističu u saopštenju.

Takođe, istakli su da:

- Razvijaju se međunarodni kontakti;

- Mogućnost upoznavanja sa drugim Evropskim tržištima kao i sa različitim načinima poslovanja;

- Ojačanje vještina koje su specifične za posebne sektore;

- Mogućnost upoznavanja uspješnih poslovnih ljudi;

- Potencijalne mogućnosti saradnje;

- Grant iz programa Evropske komisije;

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.