Državljani Srbije ilegalno ušli u CG, Ćatović uhapšen zbog pokušaja ubistva i ubistva
Sa mjesta ubistva, foto: Kodex

Rasvijetljena pucnjava u Bijelom Polju

Državljani Srbije ilegalno ušli u CG, Ćatović uhapšen zbog pokušaja ubistva i ubistva

Elvis Ćatović (32) iz Bijelog Polja uhapšen je zbog sumnje da je, na štetu Željka Pavkova i Ljubomira Lazića počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju kvalifikovano smrtnom posljedicom u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije.

"Brzom reakcijom i efikasnim operativnim radom službenika Centra bezbjednosti Bijelo Polje rasvijetljen je događaj od sinoć u kojem je u upotrebi vatrenog oružja jedno lice smrtno stradalo, dok su dva lica povrijeđena", saopšteno je iz policije.

Podsjećamo, u pucnjavi koja se sinoć dogodila oko  23 sata i 30 minuta u bjelopoljskom naselju Potkrajci ubijen je Željko Pavkov iz Srbije, a ranjeni su Ljubomir Lazić takođe državljanin Srbije i Elvis Ćatović iz Bijelog Polja.

391058275099519827818377572327415033102336n

Mjesto ubistva, foto: Kodex

Ćatović će uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

"Dosadašnje policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su Ž.P. (47) iz Srbobrana, državljanin Republike Srbije, i Lj.L. (46) iz Zemuna, takođe državljanin Republike Srbije, ilegalno ušli u Crnu Goru i došli do mjesta koje pripada Opštini Bijelo Polje a gdje živi E.Ć. u namjeri da ga liše života.

Sinoć oko 23,30 časova, u blizini kuće E.Ć, došlo je do, naime, kako se sumnja, upotrebe vatrenog oružja između Ž.P. i Lj.L. sa jedne i E.Ć. sa druge strane u kojoj je E.Ć. lišio života Ž.P. i zadao povredu Lj.L. dok je E.Ć. takođe zadobio povredu", saopšteno je iz Uprave policije.

Ljubomir Lazić je  zadobio povredu – prostrelnu ranu u predjelu ramena i nalazi se na bolničkom liječenju, a prema informacijama koje posjeduje policija nije životno ugrožen. 

Povredu – prostrelnu ranu nadlaktice zadobio je i Elvis Ćatović i njemu je pružena medicinska pomoć nakon koje je priveden u CB Bijelo Polje. 

Na licu mjesta je, podsjećamo, izvršen uviđaj. 

390695022343729240772292778295218569478144n

Pištolj sa prigušivačem, pronađen pored Pavkova, foto: Uprava policije

"Izuzeti su tragovi koji će biti vještačeni u Forenzičkom centru. U neposednoj blizini tijela Ž.P. pronađen je i izuzet pištolj „Vzor“, cal. 7,65 mm sa prigušivačem.

Slijede dalje policijsko – tužilačke mjere radnje u ovom predmetu", kazali su iz policije.

Lukač: Pavkov preminuo na licu mjesta, naložena obdukcija

Nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu Hasan Lukač u Bijelom Polju je naložio obdukciju tijela Pavkova koji je preminuo na licu mjesta.

"Od strane ovlašćenih službenih lica Centra bezbjednosti Bijelo Polje obaviješteni smo da je 13. avgusta oko 23 sata i 30 minuta u mjestu Potkrajci u blizini kuće Ćatović Refika došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane više lica kojom je prilikom je smrtno stradalo lice Željko Pavkov(1971) nastanjeno u Srbobranu u Republici Srbiji. Povrede su tom prilikom zadobili sada osumnjičeni Ćatović Elvis i Ljubomir Lazić koji je zadobio tešku tjelesnu povredu u predjelu grudi i trenutno se nalazi na liječenju u kliničkom centru u Podgorici.

Ćatović Elvis je zadobio lakšu tjelesnu povredu, nadlaktice lijeve ruke i lišen je slobode", saopštio je Lukač.

391732765057527565326475288826374721634304n

Hasan Lukač, foto: Kodex

On je ponovio da se Bjelopoljcu stavlja na teret da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u sticanju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Tužilac je izašao odmah na lice mjesta radi vršenja uviđaja gdje su zatečeni tragovi: čaura od ispaljenih projektila, dva pištolja, jedan kalibra 7,65mm sa prigušivačem, a takođe je od osumnjičenog Ćatovića oduzet pištolj.

Tijelo lice koje je smrtno stradalo je poslato na obdukciju, on je pogođen jednim projektilom u grudi i na lice mjesta je preminuo, dok je Lazić zadobio teške tjelesne povrede", kazao je Lukač u izjavi za medije.

On je dodao da će se u toku dalje istrage utvrditi sve okolnosti ovog događaja.

Nakon ovog događaja, službenici granične policije detaljno provjeravju izlaz iz Crne Gore zbog čega su stvorene kolone i duža čekanja na graničnom prelazu Dobrakovo.

3923565921789800888417855019113294800093184n1

Gužva na granici, foto: Kodex

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.