Major ide u misiju u Mali, dva starija vodnika se vratila iz operacije EU NAVFOR ATALANTA
Miličić i Brajković

Prijemi kod pukovnika Brajkovića

Major ide u misiju u Mali, dva starija vodnika se vratila iz operacije EU NAVFOR ATALANTA

Zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Svetozar Brajković, primio je danas majora Milutina Miličića koji će biti upućen u misiju "EUTM" (European Union Training Mission in Mali) u Republici Mali.

Pukovnik Brajković poželio je majoru Miličiću uspješnu realizaciju zadatka u misiji, te izrazio očekivanje da će na dostojan način predstavljati Crnu Goru i Vojsku Crne Gore, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Miličić se zahvalio na ukazanom povjerenju, te istakao da rad u misiji, pored angažovanja na zadacima, predstavlja priliku za lično i profesionalno usavršavanje u multinacionalnom okruženju.

"Vojska Crne Gore učestvuje u misiji "EUTM" od maja 2014. godine. Major Miličić, koji će obavljati dužnost vođe logističkog tima instruktora za obuku pripadnika Oružanih snaga Republike Mali, zamijeniće poručnika bojnog broda Sašu Čepića, koji je na toj dužnosti bio od februara ove godine", kazali su iz Ministarstva.

Pukovnik Brajković je primio i starije vodnike I klase Mirsada Bibića i Nikolu Šiljka nakon uspješno završene misije u Komandi operacije "EU NAVFOR ATALANTA".

3912638022448384790836085713333924281712640n

Brajković je ocijenio da je učešće pripadnika Vojske u međunarodnim operacijama izuzetna prilika za obuku i usavršavanje, te da značajno doprinosi razvoju sposobnosti i unapređenju interoperabilnosti. 

Stariji vodnici I klase Bibić i Šiljak su od marta ove godine bili angažovani na štabnim dužnostima na komandnom brodu "ITS Carlo Margottini" Ratne mornarice Republike Italije. 

""EU NAVFOR ATALANTA" je operacija pomorskih snaga Evropske Unije sa mandatom sprečavanja piratskih napada i oružane pljačke u vodama Indijskog okeana, sa fokusom na morski prostor Somalije", zaključuju iz Ministarstva odbrane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.