Švedska: Zapaljeno najmanje 97 automobila, organizovani napadi?
Foto:Screenshot

Švedska: Zapaljeno najmanje 97 automobila, organizovani napadi?

Najmanje 97 automobila je zapaljeno u više švedskih gradova.

Švedska državna televizija SVT javila je kako je u gradu Geteborgu, u četvrtima Frolunda i Hjallbo, zapaljeno najmanje 80 automobila, u četvrti glavnog grada po imenu Skarhalmen sedam, u gradu Upsal šest, te u Malmou i Helsingborgu po dva automobila, javlja Anadolija.

Čelnik policije u Geteborgu Klaes Dalstrom izjavio je kako je zbog velikog broja zapaljenih automobila angažovano više policijskih i ekipa vatrogasne službe.

Dalstrom je dodao kako u slučajevima paljenja automobila nije bilo povrijeđenih, te kako su automobile zapalili maskirani mladići. Naglasio je takođe kako je u vezi sa ovim slučajevima pokrenuta istraga.

Oglasio se i premijer Švedske Stefan Lofven koji je iskazao žaljenje. Obraćajuci se počiniocima, kazao je:

"Zapalili ste svoju budućnost, budućnost svoje porodice i susjeda. Građani moraju reagovati i ne dozvoliti da dođe do ovakvih događaja", rekao je Lofven.

Naglasio je kako je moguće da se radi o organizovanim napadima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.