Spriječeno krijumčarenje 19 komada vatrenog oružja iz Albanije (FOTO)
Foto: Uprava policije

Policajci i carinici spriječili teško krivično djelo

Spriječeno krijumčarenje 19 komada vatrenog oružja iz Albanije (FOTO)

Crnogorska policija i carina su shodno operativnom podatku dobijenom posredstvom međunarodne saradnje danas spriječili krijumčarenje 19 komada vatrenog oružja iz Albanije, čime je spriječeno i izvršenje eventualno teških krivičnih djela, saopšteno je iz Uprave policije i Uprave carina.

U zajedničkom saopštenju se dodaje da su policajci Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj i carinici Carinske ispostave Sukobin su danas oko 10 časova, na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, postupajući po podatku koji je dobijen razmjenom u međunarodnoj policijskoj saradnji, na ulazu u Crnu Goru zaustavili autobus inostranih registarskih oznaka, koji je saobraćao na međunarodnoj liniji.

oruzje

"Policajci i carinici su angažovanjem policijskog službenog psa, pronašli putnu torbu sa 19 pištolja marke "Sig Sauer" cal. 7,65 mm. Torba je pronađena u boksu za prtljag, a pripada R.S.V. (21), državljaninu Švedske. U skladu sa Protokolom o radu na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, R.S.V. i pronađeno oružje preuzeli su službenici granične policije Albanije radi daljeg procesuiranja. Ovom koordiniranom aktivnošću, koja je realizovana shodno razmjeni informacija u međunarodnoj policijskoj saradnji, spriječeno je krijumčarenje oružja i eventualno izvršenje teških krivičnih djela", navodi se u saopštenju.

IMG0147

U saopštenju se navodi da slijedi dalja kriminalistička obrada i kontakt crnogorskih i albanskih nadležnih organa u vezi sa daljim tokom ovog predmeta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.