Foto: Ilustracija

DF i SNP nijesu prisustvovali sjednici

"Lokalni čelnici na grub način gaze istorijske i sve druge vrijednosti"

Odbornici Demokratskog fronta i Socijaističke narodne partije u SO Mojkovac nijesu prisustvovali svečanoj sjednici Skupštine, niti proslavi koja se organizuje povodom Dana opštine, iz razloga što je sadašnja garnitura lokalnih čelnika nastavill na grub i besprizoran način da gazi i nipodaštava istorijske i svake druge vrijednosti, saopštili su odbornici DF-a i SNP-a u Mojkovcu.

"O tome najbolje govori to da je Skupština formirala Žiri za dodjelu nagrada u kojoj su izabrana i 3 člana iz redova opozicije( DF, SNP, Demokrate) , a da ih kasnije niko nije ni obavijestio da se održava sjednica na kojoj je odlučeno da se nagrada, između ostalih, dodijeli aktuelnom premijeru Dušku Markoviću, zbog navodnih zasluga za razvoj Mojkovca", saopšteno je.

Kako se navodi, ovaj čin možda i najbolje oslikava sluganski i dodvornički mentalitet lokalih funkcionera jer se dobro zna da aktuelni premijer nema ama baš nikakvih zasluga za razvoj Mojkovca, već suprotno, zajedno sa vrhom DPS-a ima itekako zasluga za propast i devastaciju Mojkovačke opštine, užasno loš ekonomski i socijalni standard i egzodus ne samo mladih nego svakoga ko ima ikakvu priliku da ode iz Mojkovca.

"Realnije je da ovaj visoki državni funkciner dobije prezir od svih građana a ne nagradu od jednopartijske komisije koja nikoga ne obavještava kada se održava sjednica. Koliko je servilan odnos lokalne vlasti prema trenutnom predsjedniku Vlade, najbolje ilustruje to da su negdje iza ćočka, krijući se od ostalih članova  donijeli odluku da nagrade Duška za sve što je uradio Mojkovcu. Kako njega, tako i ostale dobitnike nagrade koji svi pripadaju DPS", navedeno je.

Jednopartijska komisija je logički mogla da dodijeli nagrade samo jednopartijskim dobitnicima, istakli su.  Ovo iz razloga jer su vjerovatno i oni svjesni koliko su zaslužni dobitnici, pa im je krijući se od drugih i sebe, bilo lakše da donesu odluku koja nema uporište u logici, etici i realnosti. Kako navode, ukoliko je jedini razlog da se dobije nagrada  to što je aktuelni premijer rodom iz Mojkovca u kojem više ne živi, nego dolazi samo pred izbore kada koordinira akcije prikupljanja sigurnih glasova dobro poznatim metodoma, onda bi po toj logici svi koji su rodom iz naše opštine bili višestruko kvalifikovaniji za dobijanje nagrade.

"Pored njega, dodijeliti nagradu supruzi bivšeg predsjednika opštine je zaista providan pokušaj da se pod plaštom ljekarske profesije dobije ova nagrada, iako je probitno bilo planirano da nagradu dobije bivši predsjednik, pa kad već on ne može zbog strujnih neslaganja u DPS su smislili način da nagrada ipak ostane u kući.  Čudno je i što je treći dobitnik nagrade već nekoliko puta nagrađivan kao sprotski radnik i zaista ne vidimo potrebu da se nagrade vrte u jednom te istom krugu, pa bio on i atletski. Sami način na koji su nagrade dodijeljene govore o tome koliko su i zaslužene", saopšteno je.

Ovim su prije svega, kako navode, poniženi oni kojima se dodjeljuju jer neko iz lokalnog DPS nije imao ni trunku demokratskog kapaciteta da obavijesti članove žirija da će se sjednica održati, pa su po sistemu jednoumlja i kratkovidosti dali svoj doprinos u devastiranju svih mogućih vrijednosti. Baš kao što je ista garnitura čelnika, u prethodnom mandatu promijenila Dan opštine, pa je umjesto 7. januara kada se odigrala slavna Mojkovačka bitka određeno da taj dan zamijeni 13.avgust, kao jedan administrativni datum proširenja teritorije Mojkovačke opštine.

"Sva besmislenost i beskrupoloznost vlasti je svoju kulminaciju diživjela u činjenici da se neko usudio da nipodaštava junaštvo, požrtvovanost i bratsku ljubav koje su se proslavile 7.januara 1916. godine i po čemu je Mojkovac doživio svetsku slavu, dok sa ovim današnjim postupanjem vlasti Mojkovac doživljava istorijsku bruku i takva vlast zaslužuje svaki prezir iole razumnog Mojkovčanina, čiji su preci bili na Bojnoj Njivi i sebe utkali u nadčovječne napore da se zaustavi višestruko jači neprijatelj", istakli su.

Kako se navodi, baš kako to decenijama radi državna vlast, i lokalna vlast u Mojkovcu želi da prekroji istoriji i modifikuje je na način kako to odgovara trenutnim interesima koji se ogledaju u ekonomskoj, moralnoj i svakoj drugoj devastaciji. Otvaranje dionice puta od 500 metara, u današnjem vremenu bi više trebalo da predstavlja rješavanje tekućeg komunalnog i infrastrukturnog projekta a ne razlog za pompezno slavlje, jer asflatiranje puta i postavljane 20 svetiljki za rasvjetu i nijesu neko pregnuće.

"Posebno ne ako se zna da je ova dionica započeta pred lokalne izbore a da su radovi trajali godinu dana. Svi Mojkovčani koji danas iz Podgorice i sa državnih funkcija posjete Mojkovac, već narednog puta će na ovoj lokaciji biti dočekani sa rupama i propalim asfaltom jer kvalitet radova je pao u drugi plan u odnosu na diktat da se dionica mora završiti kako god bilo do današnjeg dana. Iz mnogo nabrojanih razloga, kao predstavnici opozicije odlučili smo da bojkotujemo sjednicu i da svojim prisustvom ne dajemo legitimitet pokušaju da se slavna Mojkovačka istorija izbriše jeftinim trikovima a da se građanima zamažu oči sa nekoliko stotina metara asfalta", zaključili su.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.