Vuković: Glavni grad će nastaviti da pruža podršku Službi zaštite

Vuković: Glavni grad će nastaviti da pruža podršku Službi zaštite

Pripadnici Službe zaštite će od nove gradske uprave imati podršku u punom kapacitetu, kao i razumijevanje za sve potrebe i inicijative kako bi na efikasan i kvalitetan način mogli da obavljaju svoj posao, naglasio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković prilikom njihove posjete Glavnom gradu.

On je izrazio veliku zahvalnost i poštovanje pripadnicima Službe zaštite jer konstantno ulažu ogromne napore da Podgoricu i njene građane zaštite od požara i svih ostalih nepredvidivih okolnosti i situacija, saopšteno je iz PG Biroa. 

Gradonačelnik je ocijenio da, imajući u vidu koliko je težak i zahtjevan posao vatrogasaca, u narednom periodu treba dodatno sagledati sve kapacitete Službe zaštite kako bi se stvorile pretpostavke za nadgradnju sistema i poboljšanja na pozicijma gdje god se za to ukaže potreba.

U vezi sa tim, Vuković je istakao da će i u budžetu za narednu godinu biti predviđena određena dodatna sredstva za osavremenjavanje i nabavku nove opreme u cilju još efikasnijeg rada i djelovanja Službe zašite.

Komandir Službe Andrija Čađenović je, čestitajući gradonačelniku izbor na funkciju, izrazio uvjerenje da će se veoma dobra i uspješna saradnja i komunikacija Glavnog grada i Službe na čijem je čelu u narednom periodu intenzivirati i tako doprinijeti još većoj sigurnosti i povjerenju građana u Službu zaštite.

On je gradonačelnika Vukovića upoznao sa načinom organizacije i radom Službe i predstavio rezultate rada i sprovedene aktivnosti u proteklom periodu, iskazujući ambiciju da se dobre prakse nastave i uvedu određene novine u cilju još operativnijeg djelovanja Službe, naedeno je u saopštenju. 

Čađenović je naglasio da je u tom dijelu posebno značajna podrška Glavnog grada u nabavci novih specijalizovanih vozila i savremene vatrogasne opreme neophodne za profesionalno i bezbjedno obavljanje radnih zadataka i aktivnosti pripadnika Službe zaštite.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.