Podgorica: I dječak(16) i djevojčica(14) opet među svojima
Ilustracija

Događaji nisu povezani

Podgorica: I dječak(16) i djevojčica(14) opet među svojima

Povodom informacija koje su se pojavile u medijima o nestnaku dječaka (16) i djevojčice (14) tokom vikenda u Podgorici, oglasila se policija.

"Dječak (16) čiji je nestanak prijavljen 12.08.2018. godine je pronađen. On se danas vratio kući. O njegovom povratku roditelji nisu obavijestili policiju", kazali se iz policije.

Policijski službenici su došli do tog operativnog podatka a u kontaktu sa majkom koji je potom uslijedio potvrđeno je da se dječak vratio.

"Nestanak šesnaestogodišnjeg dječaka je juče, 12.08.2018. godine, Centru bezbjednosti Podgorica prijavila njegova majka. Ona je kazala da je on izašao iz kuće četiri dana ranije, 08.08.2018. godine, te da se nakon toga nije javljao", stoji u saopštenju policije.

Za dječakom se intenzivno traga.

"Nestanak četrnaestogodišnje djevojčice je Centru bezbjednosti Podgorica prekjuče, 11. avgusta 2018. godine, prijavila njena majka. Ona je navela da je djevojčica izašla dan ranije, 10. avgusta, i da se nije vraćala kući. Službenici CB Podgorica su tragali za djevojčicom i pronašli je istog dana kad je nestanak prijavljen, 11. avgusta", saopšeno je iz policije.

Djevojčica je vraćena porodici.

Saznanja i činjenice koje su utvrđeni u oba slučaja policija, radi zaštite interesa maloljetnika, ne može objaviti. Ono što su saopštili, na osnovu informacija koje su pribavljene, je da za sada nema saznanja niti indicija koje ukazuju na to da su ova maloljetna lica primorana da se udalje od kuće.

Bez obzira na to policija i dalje radi na utvrđivanju svih činjenica.

Policija inače, po prijavi da je nestalo lice, preduzima mjere i radnje traganja bez odlaganja, a sa posebnom pažnjom i odmah se postupa kada je u pitanju traganje za maloljetnim licima čije je udaljenje od kuće odnosno nestanak prijavljen.

Najveći broj maloljetnika čiji je nestanak – udaljenje od kuće prijavljen bude pronađen živ i zdrav i vraćen porodicama.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.