Kontrolom utvrđeno da su novi helikopteri izuzetnih performansi
Foto: Rtcg

Kontrolom utvrđeno da su novi helikopteri izuzetnih performansi

Ekspertski tim, na čelu sa komandantom Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, potpukovnikom Nenadom Pavlovićem, obavio je tehničku inspekciju dva nova helikoptera Bell 412 EPI, koji uskoro treba da stignu u Crnu Goru.

Inspekcija je odrađena u američkoj državi Tenesi, u jednoj od fabričkih struktura Bella.

"Helikopteri su, kako se i očekivalo, pokazali izuzetne performanse i tehničko-manevarske mogućnosti", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kao i helikopter Bell 412 EP, koji je u aprilu stigao na podgorički vojni aerodrom, i preostala dva će se rasklopljeni dopremiti do Praga, gdje će nanovo biti sklopljeni i doletjerani do Crne Gore.

"Tri Bellova helikoptera, od kojih je jedan korišćen, a dva nova, predstavljaju značajnu investiciju u osavremenjavanju opreme Vojske Crne Gore", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Sa potpukovnikom Pavlovićem, u Americi su boravili major Darko Pavlović, poručnik Aleksandar Simonović i stariji vodnik I klase, Milan Nedić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.