Zbog tajfuna evakuisano gotovo 205.000 ljudi
Foto: news.cn

Kina

Zbog tajfuna evakuisano gotovo 205.000 ljudi

Zbog naleta tajfuna Jagi koji je pogodio istok Kine evakuisano je gotovo 205.000 ljudi.

Novinska agencija Xinhua javila je kako je iz deset gradova u provinciji Zhejiang evakuisano 204.949 osoba.

Takođe, 21.000 ribarskih čamaca i 4.526 brodova je povučeno u luke ili druga sigurna područja.

Nacionalni meteorološki zavod Kine zbog naleta tajfuna juče je izdao plavi alarm, koji je kasnije podignut na viši nivo. Takođe, svim nivoima vlasti je upućen apel da preduzmu potrebne mjere kako bi se zaštitilo stanovništvo.

Kina u ljetnom periodu često bude pogođena naletima tajfuna. Početkom mjeseca Šangaj i okolinu pogodio je tajfun Jongdari koji se negativno odrazio na život više od 130.000 ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.