Od danas učenici mogu podnijeti dokumenta za domove
Studentski dom PG

Do 24. avgusta

Od danas učenici mogu podnijeti dokumenta za domove

Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za prijem učenika i studenata u domove u Crnoj Gori, a učenici podnose dokumenta od danas do 24. avgusta.

Studenti I godine studija dokumenta podnose od 27. avgusta do 14. septembra.

Za studente II, III, IV, V i VI godine studija rok za podnošenje dokumenata je od 10 septembra do 5. oktobra.

Pravo učešća imaju učenici koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, i studenti koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program.

Kako se navodi, konkurisati mogu i učenici koji pohađaju neku od srednjih škola u Crnoj Gori.

"Ukoliko nakon raspodjele mjesta u domu ostane slobodnih mjesta, pravo na smještaj i ishranu po ekonomskoj cijeni mogu ostvariti i studenti postdiplomskih magistarskih i doktorskih studija, koji nijesu u radnom odnosu, školuju se van mjesta stanovanja, a koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program", navodi se u konkursu.

Učenički domovi ove godine će primiti 568 učenika, a najviše u Podgorici 130.

U studentskim domovima ima mjesta za 2.222 studenata.

Dokumentaciju koju ste obavezni dostaviti možete pogledati OVDJE.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.