Junker veoma zabrinut, upozorio na skretanje u desno u EP
Žan Klod Junker

Junker veoma zabrinut, upozorio na skretanje u desno u EP

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker veoma je zabrinut za EU i upozorava da može doći do jačanja desnice na sledećim izborima za Evropski parlament.

„Ako se na evropskom nivou ponovi ono što posmatramo trenutno u pojedinim državama, onda bi novi saziv parlamenta mogao biti izuzetno obilježen desnicom“, naglasio je on u intervjuu austrijskom dnevniku "Tiroler Tagescajtung“ (TT).

Prema njegovim riječima, skretanje u desno u Evropskom parlamentu otežalo bi dalje razmimoilaženje zemalja članice.

"Zbog toga je kucnuo čas gdje dokazane demokratske partije centra prije ovih izbora moraju da budu odlučne i donesu važne odluke, umjesto da sve odlažu na vrijeme posle izbora“, ukazao je Junker zahtijevajući brzo djelovanje i u vezi usvajanja budžeta.

On je istakao da bi bilo dobro da se sa aktuelnim snagama nešto postigne.

Kada je riječ o politici prema azilantima i izbjeglicama Junker je kazao da je trebalo primijeniti predloge Evropske komisije iz 2015. i da bi time bile mnoge stvari drugačije.

S tim u vezi on ukazuje na neuspjeli plan raspodjele izbjeglica između država EU.

Govoreći o aktuelnoj situaciji stanje je trenutno daleko manje dramatično, ali se i dalje problemom izbjeglica treba baviti, međutim ne činiti kao da ne postoji nijedna druga tema.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.