Nevrijeme pogodilo Bar: UPS spasila 13 osoba na moru(Video)
Foto: Screenshot/Youtube

Nevrijeme pogodilo Bar: UPS spasila 13 osoba na moru(Video)

Dvadesetomunutna oluja koja je pogodila barsku obalu, napravila je pravi haos, od rta Ratac do Volujice, na plažama i u priobalju.

Pripadnici Uprave pomorske sigurnosti su koordinisanom i dobro organizovanom akcijom iz podivljalog mora spasili 13 osoba.

"Čim je počelo nevrijeme, u 16 sati i 26 minuta, naše plovilo 'Sar 1' je izašlo u lučki akvatorijum i odmah smo preventivno počeli akciju traganja i eventualnog spašavanja. Prvo je u barsku marinu dotegljen čamac sa dvije osobe, koji zbog jakog vjetra nije mogao da pristane. Nakon toga na 100- 200 metara od obale, jedrilici na kojoj se nalazila jedna osoba puklo je jedro, pa je naše plovilo pomoglo da stigne bezbjedno do ulaza u marinu“, navodi načelnik za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja.

Posada na plovilu 'Sar 3', koje se iz Ulcinja vraćalo za Bar iza lukobrana (kod rezervoara) uočila je gumenjak sa četiri osobe i jednu jedrilicu na kojoj su bile dvije osobe.

"I ova plovila su bezbjedno dopraćena u Luku Bar, s tim što se za jedrilicu 'pobrinuo' čamac Lučke kapetanije, jer su se naša hitno uputila iza Volujice. Naime, dobili smo dojavu da je na toj lokaciji prevrnut čamac sa dvije osobe. Oba plovila – 'Sar 1' i 'Sar 3' su krenula ka toj lokaciji. Iza plaže Bigovica pronađen je čamac sa dvije osobe, a spasili smo i još dvije osobe kojima se čamac prevrnuo i kod lukobrana“, naveli su iz Uprave pomorske sigurnosti.

Direktor USP Safet Kočan pohvalio je načelnika resornog odjeljenja Uprave Žarka Lukšića koji je na osnovu meteo biltena predvidio razvoj situacije i pripremio spasilačke timove za brzu akciju.

Bar info

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.