Stanovi za 68 zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci

Stanovi za 68 zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci

Na lokaciji „Rsojevica“ u Danilovgradu očekuje se da do kraja oktobra počne gradnja stambene zgrade za zaposlene u Ministarstvu odbrane i Vojske Crne Gore, kazao je Pobjedi izvšni direktor Stambene zadruge ,,Odbrana“ Mladen Burić.

Zadrugarima će biti omogućeno kreditiranje za kupovinu stanova pod povoljnim kamatnim i drugim bankarskim uslovima i u tom cilju su već počeli pregovori sa poslovnim bankama.

- Zadruzi je ustupuljen i glavni projekat za stambenu zgradu na ovoj lokacij koji je usaglašen sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata - kazao je Burić, naglasivši da je tim projektom predviđena izgradnja stambene zgrade od 68 stanova i to sedam jednosobnih, 54 dvosobnih i sedam trosobnih.

Inženjerijska jedinica Vojske Crne Gore, prema njegovim riječima, obavila je uklanjanje krupnog i sitnog rastinja sa građevinske parcele.

- Naša očekivanja su da građevinski radovi otpočnu odmah nakon izbora najpovoljnijeg izvođača, što bi realno moglo biti do kraja oktobra ove godine - ističe Burić.

Kako napominje njihovi planovi su bili da izgradnja već uveliko teče i da radovi do sada budu u poodmakloj fazi, ali oktobra prošle godine je donešen novi Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata koji im je nametnuo obavezu prilagođavanja i ponovne revizije glavnog projekta.

- Paralelno sa ovim aktivnostima Zadruga planira da obezbijedi finansijska sredstva za izradu projektne dokumentacije i obezbjeđenje građevinske parcele za izgradnju stambene zgrade u Podgorici, o čemu Ministarstvo odbrane Crne Gore ima pozitivan stav i obećavajuće najave - naglašava sagovornik Pobjede.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.