Zemun: Podmetnuta bomba ispod automobila prijatelja braće Šaranović, teško povrijeđena državljanka Španije
Foto:N1

Zemun: Podmetnuta bomba ispod automobila prijatelja braće Šaranović, teško povrijeđena državljanka Španije

Jedna djevojka (25) teško je povrijeđena kada je oko 2.15 eksplodirao automobil u Ulici Svetozara Papića u Zemunu, rečeno je jutros agenciji Beta u Hitnoj pomoći.

Podmetnuta bomba u naselju Galenika bila je namijenjena muškarcu sa kojim je djevojka španskog porijekla bila u društvu, od ranije poznatom policiji zbog svoje kriminalne prošlosti.

Vozač "audija" bio je Strahinja Stojanović (28), nezvanično saznaje N1. Stojanović se, inače, pojavio i kao svjedok na suđenju za ubistvo brata Luke Bojovića, Nikole.

Sumnja se da je Stojanović bio blizak sa braćom Šaranović, koji su ubijeni tokom kriminalnih obračuna i čija je porodica od 2009. u sukobu sa klanom Luke Bojovića.

Otac Strahinje Stojanovića, Paja, ubijen je 2015. kada su ga, takođe u Zemunu, ubice likvidirale sa nekoliko hitaca.

Okupljeni stanari obližnjih zgrada, kažu da je detonacija bila izuzetno jaka, a da je vlasnik vozila neposredno prije eksplozije ušao u auto, zatim ubrzo izašao iz njega, te je nekoliko sekundi kasnije "audi" detoniran.

Kriminalistička policija obavila je uviđaj, sumnja se da je motiv za postavljanje bombe - sukob između kriminalnih klanova.

Državljanka Španije je sa njim, navodno, ušla u vozilo kao suvozač, ali je on zaboravio da ponese telefon i izašao iz kola kada je došlo do detonacije.

Automobil je izgorio, a djevojka je uspjela da se spasi, tako što se izvukla iz kola.

Ljekari su je zatekli kako leži kraj automobila, a zatim prevezli u najbližu bolnicu.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.