Crkva iz 18.vijeka izgorjela u požaru (FOTO)
Foto: Tanjug/AP

Rusija

Crkva iz 18.vijeka izgorjela u požaru (FOTO)

Ruska Crkva Uspenja Presvete Bogorodice izgrađena u 18. vijeku koja se smatra čudom arhitekture od drveta izgorjela je u požaru u Kondopodi u sjeverozapadnom regionu Karelije u Rusiji.

Požar je buknuo nakon što je grupa turista posjetila crkvu, prenio je AP.

Požar je vjerovatno podmetnut, saopšteno je TASS-u u Regionalnom skeretarijatu Ruskog ministarstva za hitne situacije.

Vatra je brzo zahvatila crkvu koja je cijela izgrađena od drveta i vatrogasci, koji su se pojavili za nekoliko minuta na licu mjesta nisu mogli da je spasu.

Lokalne vlasti su obećale da će izgraditi repliku crkve.

Ponovna gradnja crkve će koštati najmanje 80 miliona rubalja (1,2 miliona dolara) i trajaće dvije godine, izjavila je Tatjana Vahramejeva konzervacioni arhitekta i član Savjeta za kultruno nasleđe u regionalnom Ministarstvu kulture. 

Tan20188101450387720

Ovako je izgledala prije požara, foto: Tanjug

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.