Vrijeme rata gotovo, Crna Gora  pouzdan provajder sigurnost

Komandant misije KFOR-a na Kosovu poručuje

Vrijeme rata gotovo, Crna Gora pouzdan provajder sigurnost

Crna Gora je kao partner NATO-a doprinosila evroatlantskoj bezbjednosti, a danas je, kao punopravni član Alijanse, pouzdan provajder sigurnost, poručio je komandant misije KFOR-a na Kosovu Salvatore Kuoči, dodajući da je vrijeme rata gotovo.

On je rekao da NATO pozdravlja svaki dodatni doprinos KFOR-u od bilo kog člana Alijanse ili partnera. 

Imati NATO članicu sa Zapadnog Balkana, koja se pridružuje KFOR-u, kako je naveo Kuoči, pomaže povećanju stabilnosti u regionu.

"Crna Gora je bila važan doprinos evroatlantskoj bezbjednosti kao partner NATO. Danas, kao punopravni član Alijanse, i dalje je pouzdan provajder sigurnosti", kazao je Kuoči u intervjuu za Pobjedu, komentarišući odluku Crne Gore da do kraja godine uputi dva pripadnika Vojske u tu mirovnu misiju.

On je kometarišući kritike predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih visokih zvaničnika Srbije na odluku Crne Gore da pošalje vojnike u misiju KFOR, rekao da se KFOR obično ne bavi politikom.

"Danas se suočavamo sa zajedničkim bezbjednosnim izazovima, i zajednička saradnja može donijeti stvarne prednosti Srbiji, njenim građanima i širem regionu“, istakao je Kuoči.

Prema njegovim riječima, jačanjanje odnosa između NATO i Srbije je od koristi za Alijansu, Srbiju i čitav region. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.