Tjelohranitelj premijera Hrvatske spasio turiste s glisera u plamenu
Foto: Jutarnji.hr

Bio na godišnjem odmoru i spriječio tragediju

Tjelohranitelj premijera Hrvatske spasio turiste s glisera u plamenu

M. Š. koji radi u Upravi za posebne poslove bezbjednosti i pripadnik obezbjeđenja premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, u ponedjeljak je na godišnjem odmoru u Puntu na Krku spasio i izvukao iz mora dvoje Slovenaca nakon što im se zapalio gliser na 1,5 nautičkih milja od svjetionika Tranjevo u smjeru Raba.

Na intervenciju su izišli svi - Lučka kapetanija, policija i Sea help koji su i ugasili požar doslovno za desetak sekundi tako što su podigli izvanbrodske motore iz mora,prenosi Jutranji.hr.

Policajac, koji je bio na godišnjem odmoru, u spašavanje je krenuo u brodiću u kojem je bio sa suprugom i troje male djece.

U uvali je bilo još sedam usidrenih brodića, ali niko osim njega nije krenuo da pomogne. Inače, u policiji radi 19 godina.

U Puntu gdje ima kuću na glasu je kao jako dobar čovjek koji pomaže svima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.