Počinje rekonstrukcija škole u Plavu vrijednosti 232 hiljade eura
Foto: Screenshot

Šehović potpisao ugovor o uređenju

Počinje rekonstrukcija škole u Plavu vrijednosti 232 hiljade eura

Ministar prosvjete Damir Šehović potpisao je sa predstavnikom konzorcijuma Adria International i Tehnogradnja Pljevlja ugovor o uređenju školskog dvorišta i adaptaciji sportskih terena Osnovne škole (OŠ) “Hajro Šahmanović” u Plavu, vrijedan 232 hiljade eura.

Iz Ministarstva prosvjete su saopštili da će radovi početi narednih dana, a rok za završetak je 110 dana od uvođenja izvođača u posao.

“Realizacijom ovog projekta učenici u najvećoj plavskoj osnovnoj školi dobiće dva sportska terena sa savremenim podlogama prilagođenim za razne ekipne sportove, prostor sa spravama za vježbanje na otvorenom, igralište, kao i tribine kapaciteta preko 200 mjesta”, navodi se u saopštenju.

Kroz projekat će se, kako su dodali, urediti prilaz školi i riješiti problem parking.

Šehović je rekao da je Ministarstvo, u dijelu jačanja školske infrastructure, poseban akcenat stavilo na poboljšanje uslova za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

“Stvaranje uslova za razvijanje zdravih navika, sportskog duha i upoznavanje djece sa zdravim stilovima života, jedan su od naših prioriteta. Uređenje školskog dvorišta i adaptacija sportskih terena plavske škole samo je jedan u nizu takvih projekata”, poručio je Šehović.

Prema njegovim riječima, nakon adaptacije, sportski tereni plavske škole postaće centar sportskih zbivanja i okupljanja lokalne zajednice.

Šehović je dodao da je Ministarstvo krajem jula raspisalo tender za izgradnju sportskih terena OŠ “Džafer Nikočević” u Gusinju, a očekuje se i raspisivanje tendera za izvođenje radova na adaptaciji školske sportske sale OŠ „Marko Miljanov“ u Bijelom Polju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.