Formiraće parlamentarnu grupu prijateljstva
Foto: Skupština.me

CG i Ujedinjenog Kraljevstva

Formiraće parlamentarnu grupu prijateljstva

Skupština Crne Gore i Dom komuna Ujedinjenog Kraljevstva formiraće u septembru parlamentarne grupe prijateljstva između dvije države, najvaljeno je na sastanku predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i poslanika Donjeg doma parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Džona Grogana.

Poslanik Grogan, koji je inače jedan od inicijatora formiranja grupe prijateljstva u Parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva, naglasio je da izuzetno cijeni uspjehe Crne Gore na vanjsko-političkom planu i istakao značajnu ulogu naše države u očuvanju stabilnosti regiona Zapadnog Balkana.

Predsjednik Odbora Andrija Nikolić, uz zahvalnost na kontinuiranoj podršci zvaničnog Londona, u svim etapama novije političke istorije Crne Gore, ukazao je na potrebu jačanja direktnih kontakata na parlamentarnom nivou i u tom smislu istakao važnost povezivanja odbora za vanjske poslove dva parlamenta.

Nikolić je upoznao gosta sa aktuelnom političkom situacijom i informisao ga o aktivnostima Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.