Putnik krenuo u avion sa koferom punim ljekova vrijednim 35.000 eura
Ilustracija

Putnik krenuo u avion sa koferom punim ljekova vrijednim 35.000 eura

Carinici su jutros na aerodromu Nikola Tesla spriječili jednog putnika da sa punim koferom ljekova, čija se vrijednost procjenjuje na gotovo 35.000 eura, otputuje u Švedsku, saopštila je Uprava carine.

Zahvaljujući rentgenskoj kontroli prtljaga, koju pred samo ukrcavanje na let sprovodi služba bezbjednosti aerodroma, primijećeno je da se u prtljagu srpskog državljanina iz Beograda nalazi velika količina ljekova.

Carinici su putnika sproveli u prostorije carinske ispostave i utvrdili da se on uputio u Geteborg ponijevši u ručnom prtljagu 6.200 tableta ''tamol - XX'' od 200 miligrama u rinfuzu, 136 kesica "kamagre" od 100 miligrama, 300 tableta lijeka "ksalol'' od jednog miligrama i 200 tableta ''rivotril'' od dva miligrama.

Preparati "tamol" i "kamagra" su na omotima imali oznaku da su porijeklom iz Indije, dok su "ksalol" i "rivotril" porijeklom iz Srbije.

"Tamol" se koristi za ublažavanje bolova i pripada grupi medikamenata koja ima opojno dejstvo, "ksalol" pripada grupi benzodijazepina i služi za liječenje anksioznosti i napetosti, "rivotril" se pak koristi u liječenju epileptičnih napada, dok je "kamagra" lijek za potenciju.

Iz Uprave carine Srbije podsjećaju da se gotovo identičan slučaj na beogradskom aerodromu dogodio i krajem marta, kada su u krijumčarenju lekova uhvaćena dva putnika iz Beograda i Surdulice, koji su se takođe uputili u Švedsku, a u čijim je koferima otkriveno preko 40.000 tableta "tamol - XX'' od 200 miligrama u rinfuzu.

Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.