Komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila registrovani na 47 lokacija u Beogradu
Ilustracija

Komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila registrovani na 47 lokacija u Beogradu

Na ukupno 47 lokacija u Beogradu otkriveni su komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila, pokazuju posljednji podaci Instituta "Batut". Među njima su i vrlo popularne i prometne turističke zone, ali i gusto naseljeni dijelovi grada.

Opština Palilula najugroženija je sa čak 15 žarišta, dok u Zemunu i Novom Beogradu postoji po sedam. Na Voždovcu i u Grockoj pronađene su po četiri lokacije, na Čukarici tri, a u Starom gradu i Rakovici po dvije. Na Savskom vijencu, u Surčinu i Lazarevcu zaraženi komarci primijećeni su na po jednoj lokaciji.

U Zemunu, komarci su pronađeni na lokacijama Školsko dobro, Zemunsko groblje, Šangaj, Zemun polje, Gornji grad, Saobraćajna škola i Pregrevica.

Palilula: Padinska skela, Dunavac, Jabučki rit, Grge Andrijanovića 2, Karaburma 2, Popova bara, Viline vode, Braće Marić, Crvenka, Mali zbeg, Besni fok, Ada Huja, Preliv, Lisičji jarak i Ovča.

Surčin: Surčin NIS. Novi Beograd: KCS "Ušće", Staro bežanijsko groblje, Ledine, Staro sajmište, Blok 45, Bežanijsko groblje i Galovica.

Voždovac: Banjička šuma, Selo Rakovica, Šumice i Stepa Stepanović.

Čukarica: Umka uz reku, Cerak, Ostružnica uz reku. Na Savskom vijencu, komaraca je bilo u Savamali, dok su u Starom gradu pronađeni u Marini Dorćol i kod Kule Nebojša.

U Rakovici, legla je bilo na Kanarevom brdu i u Miljakovcu 3, a u Lazarevcu ih je bilo u naselju Vreoci. U Grockoj su pronađena tri žarišta, i to u Ritopeku, Vinči, Leštanima i Grockoj.

Novosti

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.