Budistički sveštenik varao ljude da ima “super moći”, osuđen na 114 godina
ilustracija

Budistički sveštenik varao ljude da ima “super moći”, osuđen na 114 godina

Bivši budistički sveštenik na Tajlandu proglašen je krivim za prevaru te osuđen na zatvorsku kaznu od 114 godina.

Kako je objavio "Bangkok Post", tajlandski sud proglasio je krivim za prevaru i pranje novca bivšeg budističkog sveštenika Viraphona Sukphona, te mu odredio zatvorsku kaznu od 114 godina, prenosi Anadolija.

Zvančnici su javili kako je 38-ogodišnji Viraphon varao ljude tvrdeći da ima “super moći”, te je na taj način prikupio velike količine novca.

On je 2013. godine primijećen na videosnimku dok putuje privatnim avionom s velikim količinama novca.

Nakon što je ovaj video objavljen, Viraphon je protjeran iz budističkog hrama kojem je pripadao. Potom je pobjegao u Sjedinjene Američke Države, a Tajlandu je izručen 2017. godine.

Iako je osuđen na 114 godina zatvora, navodi se da prema tajlandskim zakonima može izaći iz zatovra nakon 20 odsluženih godina kazne.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.